Amenajarea gradinii

#folosire ingrasamant organic # ingrasamant organic #ingrasamant

3 motive pentru care este bine sa folosesti ingrasamantul organic

Atunci cand vine vorba despre cultivarea plantelor, ingrasamantul joaca un rol foarte important in cresterea si sanatatea lor. Spre deosebire de alte ingrasaminte chimice, care au efect doar pe termen scurt si sunt si nocive, ingrasamatul organic mentine cel mai bine sanatatea plantelor. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa folosesti doar ingrasamant organic:

1. Ingrasamantul organic ofera nutrientii perfecti plantelor

Ingrasamantul organic furnizeaza cantitatea exacta de substante nutritive de care au nevoie plantele pentru a creste sanatoase si puternice. Principalii nutrienti care se gasesc in compozitia ingrasamantului organic sunt fosforul, potasiul, calciul si fierul. De asemenea, acest tip de ingrasamant nu permite formarea buruienilor in jurul plantelot.

2. Ingrasamantul organic creeaza un mediu natural

O planta nu poate creste intr-un vacuum, de aceea ea are nevoie de un pamant fertil, care sa o ajute sa creasca sanatos. Pamantul contine organisme vii, precum viermi, alge sau bacterii, care ajuta la o ventilare excelenta a solului.

Utilizarea ingrasamintelor organice este una dintre cele mai bune maniere de a fertiliza solul intr-un mod echilibrat, care permite si mentinerea unui mediu natural al acestor mici organisme. Asadar, ingrasamintele organice pastreaza intacte calitatile nutritionale ale solului in mod natural, protejandu-l in acelasi timp si de eroziune.

3. Ingrasamantul organic nu afecteaza mediul inconjurator

Daca vrei cu adevarat sa practici un gradinarit ecologic si sa ai plante sanatoase, legume si fructe cu un gust cat mai natural si autentic, trebuie sa folosesti ingrasamant organic. In plus, acesta ofera si protectie naturii. Spre deosebire de ingrasamintele chimice, care polueaza solul si apa, ingrasamintele biologice nu au niciun impact negativ asupra mediului inconjurator.

Ingrasamantul organic nu doar ca ajuta plantele sa creasca sanatos, ci te scuteste si pe tine de cheltuieli imense, deoarece il poti prepara chiar tu din frunze uscate si gunoi de grajd.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare