Amenajarea gradinii

#copac #flori #gradina #amenajare gradina #trunchiuri de copac

3 moduri prin care sa dai noi utilizari trunchiurilor de copac din gradina

Te-ai saturat de vechiul nuc din gradina, a carui coroana iti umbreste aproape in totalitate piscina si iti distruge gazonul? Daca nu ai alta solutie si iti este la indemana, taie-l, insa ai grija sa nu-l scoti si din pamant. Trunchiurile de copac pot fi solutia salvatoare atunci cand trebuie sa imbini utilul cu placutul. Transforma-le in obiecte decorative, care dau un plus de valoare gradinii. Iata cateva idei geniale in acest sens!


1. Jardiniere de flori din trunchiuri de copac

De ce sa cumperi jardiniere de plastic din comert, cand ai o buturuga cat se poate de frumoasa la tine in curte? Tot ce trebuie sa faci este sa pui un strat de pamant de flori deasupra si sa plantezi ce vrei tu in el. In cazul in care trunchiul nu este gol, trebuie sa iti testezi notiunile practice de sculptor si sa-l sculptezi chiar tu, folosind dalta si ciocanul.

Pentru a permite apei sa se scurga, poti crapa scoarta copacului pana jos sau poti folosi un pamant bine drenat.

Ai grija sa iti ingrijesti corespunzator plantele si florile insamantate aici si nu uita sa le uzi si sa le fertilizezi des. Daca vrei sa fii si mai creativ, poti planta un pat de flori in jurul ciotului tau, astfel ca trunchiul de copac va deveni piesa de rezistenta a zonei respective. Amenajeaza o mica fantana artificiala sau o colivie pentru pasari si vei da astfel un look si mai chic jardinierei tale.



Sursa foto: interiorholic.com


2. Masa din trunchiuri de copac

Depinde de inaltimea trunchiul tau, insa poti amenaja spatiul din jurul sau pentru a-l transforma intr-o masa "naturala". Tot ce trebuie sa faci este sa comanzi un blat de lemn pe marimea dorita si astfel obtii o masa de toata frumusetea.

Trebuie insa ca partea de sus a trunchiului sa fie finisata pentru a fi dreapta, in caz contrar, masa ta risca sa fie inclinata, deci nefunctionala.



Sursa foto: interiorholic.com


3. Piedestal sau sculptura din trunchiuri de copac

O alta idee spectaculoasa este sa transformi un trunchi de copac din gradina intr-un piedestal, in varful caruia sa insamantezi o planta cu frunze lungi, care se intind estetic pana la sol. In cazul in care consideri ca te pricepi, exact ca in cazul jardinierei, poti chiar sa-ti insufletesti buturuga si s-o transformi intr-un personaj faimos sau intr-un obiect spectaculos.

Pe langa o dalta si un ciocan, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare atunci cand te apuci de un astfel de proiect, insa rezultatele vor fi spectaculoase!



Sursa foto: princeofpetworth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului