Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #spatiu de joaca #spatiu de relaxare

3 moduri prin care poti face gradina un spatiu sigur pentru copii

Atunci cand ai familie si esti fericitul posesor al unei gradini spatioase, trebuie sa iei in considerare proiectarea unui spatiu care sa satisfaca nevoile tuturor membrilor casei, inclusiv pe cele ale copiilor. Imbina armonios spatiile destinate relaxarii cu cele ale jocurilor si vei obtine astfel o gradina minunata pentru intreaga familie. Iata cateva sfaturi de care poti tine cont atunci cand proiectezi un astfel de loc.


1. Alege un gazon rezistent

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa delimitezi fiecare zona in parte si sa setezi destinatia fiecareia. Pentru ca vei avea piticii la joaca, ar fi bine sa alegi un tip de gazon rezistent, pe care cei mici pot calca fara sa il distruga. Inainte sa il plantezi sau sa il cumperi gata crescut, creeaza alei prin care spatiile sa comunice intre ele, oferindu-le astfel copiilor posibilitatea sa mearga cu bicicleta sau rolele nestingheriti.

Ia in considerare montarea unei fantani artificiale sau a unui iaz adanc de cativa centimetri pentru a-i distra si mai mult pe cei mici si a-i face sa-si petreaca cat mai mult timp in aer liber. Partea buna este ca vara ei se pot racori cu ajutorul apei din fantana.


2. Ofera intimitate

Delimiteaza zonele adultilor de cele ale copiilor prin inaltarea unor mici movile sau cu ajutorul unor panouri din lemn pe care poti creste iedera. Astfel de spatii nu numai ca separa locurile de joaca, dar le ofera celor mici intimitatea de care au nevoie atunci cand se joaca, lasandu-le imaginatia sa zboare pe cai nebanuite.


3. Construieste o terasa

Tot pentru cei mici, poti oferi o zona delimitata unde sa aduci cativa saci de nisip pentru ca ei sa construiasca multe castele si forme in galetusa. Daca ai animale, ingradeste zona cu un gard de lemn, intrucat patrupedele vor fi tentate sa isi faca nevoile in nisipul copiilor.

Construieste o terasa unde te poti relaxa in timp ce ii supraveghezi pe cei mici cum se joaca. Tot aici poti delimita un spatiu pentru depozitarea jucariilor cu care copii se joaca afara: lopatelele de nisip, masinile din plastic, mingiile, bicicleta etc.

Sursa foto: hgtvgardens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare