Amenajarea gradinii

#idei gradinarit #gradinarit #sfaturi gradinarit #metode eficiente de gadinarit

3 metode eficiente de gradinarit mai putin cunoscute

Nu trebuie sa ai sute de metri patrati de teren pentru a-ti face propria gradina de legume. Important e sa folosesti cat mai eficient spatiul de care dispui. Iata 3 metode practice de gradinarit:

Razoare inguste

Razoarele inguste, pe care cultivi doar doua randuri de plante, sunt, potrivit specialistilor, cele mai productive dintre toate formele de straturi. Ei au constatat ca plantele de pe margine se dezvolta aproape de doua ori mai bine decat cele din mijlocul culturii si asta pentru ca dispun de mai mult soare si de spatiu suficient pentru crestere. Eficienta metodei consta in faptul ca reusesti sa recoltezi aceeasi cantitate de legume ca de pe o suprafata de trei ori mai mare.

Razorul ingust poate fi creat chiar din sol, fiind limitat de maluri mai inalte din pamant care formeaza practic cararea dintre straturi. In acest fel, irigarea se face la radacina, iar apa nu se scurge de pe razor.

Sursa foto: gardeningchannel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului