Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina de legume #proiecte gradina #gradina moderna

3 idei de proiecte distractive pentru gradina

Spatiul din jurul casei nu trebuie sa fie dedicat in exclusivitate culturilor de legume si de flori. La fel de bine, gradina ta se poate transforma cu usurinta intr-un spatiu destinat relaxarii. Descopera, in continuare, 3 idei de proiecte distractive pentru o gradina moderna !

1 Scrabble in spatele casei

Cu putina inventivitate, beton si un cadru de lemn iti poti crea propriul joc XXL de Scrabble in spatele casei. Ce ai de facut? Fixeaza cadrul de lemn pe o suprafata plana din spatele casei (intr-o zona destinata relaxarii, de pilda), dupa care toarna in interiorul sau beton. Traseaza linii drepte care sa formeze patratelele jocului de Scrabble si lasa betonul sa se intareasca circa 1 luna. Dupa acest interval de timp, coloreaza patratelele obtinute in culorile folosite la Scrabble.

In acest moment, nu iti mai ramane decat sa faci rost de litere supradimensionate pe care sa le folosesti la joc (le poti confectiona si tu din materiale cum este vinilinul sau plasticul).

2 Curte acoperita de caramizi

Fara a fi nevoie sa acoperi o suprafata mare, poti amenaja in jurul casei o zona presarata cu caramizi pe care sa o evidentiezi cu ajutorul unei cismele, spre exemplu. Tot aici poti plasa bancute si o masa, creand un spatiu unde sa te relaxezi in timpul verii. Marcheaza spatiul decorat cu caramizi cu ajutorul unor plante colorate.

Pentru un efect spectaculos, zona cu caramizi poate fi amenajata sub forma de cerc. Daca iti doresti sa protejezi caramizile in timpul sezonului rece, fixeaza-le in nisip, astfel incat sa le poti detasa cu usurinta. In schimb, daca planuiesti sa amenajezi un spatiu permanent, eventual unul unde ai putea organiza si petreceri pe timp de vara, asigura-te ca fixezi caramizile in mortar, pe o baza de ciment. O alta idee interesanta ar putea fi plasarea caramizilor la o oarecare distanta unele de altele, astfel incat sa iti permiti sa cresti plante decorative in spatiile dintre ele.

3 Gradina de legume intr-un singur vas

Cum ar fi sa ai o minigradina de legume intr-un singur vas? Afla ca rezultatul poate fi mai spectaculos decat ai putea crede, in special daca alegi un container suficient de incapator. Aceasta solutie iti va fi de folos mai ales daca iti doresti cu ardoare o gradina de legume, dar timpul nu iti permite sa o amenajezi si sa te ocupi de ea.

Ce legume ai putea planta intr-un singur container? In diferite combinatii (de 3-4 plante), te-ai putea opri asupra unor legume cum ar fi castravetii, ardeii iuti, rosiile cherry, dovleceii sau ridichiile, sau asupra unor plante aromatice , precum cimbrul, busuiocul sau menta. Indiferent ce plante alegi, este esential sa le oferi suficient spatiu de dezvoltare in interiorul vasului.

Este, de asemenea, important ca vasul sa aiba gauri de scurgere si sa fie amplasat intr-o zona bine luminata a gradinii. Odata indeplinite aceste conditii, plaseaza micile plantute in interior (la sosirea primaverii, dupa ce pericolul inghetului a trecut), intr-un strat generos de pamant de flori si asteapta cateva luni. Te vei putea bucura, apoi, de legume si condimente proaspete oricand iti doresti!

Sursa foto: projects.ajc.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare