Amenajarea gradinii

# mobila balcon #mobila gradina #mobilier terasa #design gradina #terasa

3 idei de amenajare pentru terasa ta

In plin sezon cald ne dorim sa petrecem cat mai mult timp afara. De aceea, este important sa amenajam terasa, balconul sau gradina astfel incat sa avem parte de un maxim de confort. Iata cateva  lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi spatiul exterior. 

1. Alege mobilierul potrivit 

Fie ca discutam de mese si scaune, de sezlonguri sau de balansoare, este important sa alegi mobilierul astfel incat spatiul sa ramana functional, dar sa ai parte si de un confort sporit. Astfel, alege scaune confortabile, chiar tip fotoliu, pentru terasa, iar daca spatiul este redus poti lua scaune suprapozabile, astfel incat sa fie mai usor sa le depozitezi. De asemenea, daca alegi produse de calitate, nu vei investi in mobilier in fiecare nou sezon. „Clienţii se orientează mai ales spre producători care oferă nu doar un raport calitate-preţ excelent, ci şi o garanţie extinsă a produselor. Astfel, pe lângă design, versatilitatea produselor, dar şi durabilitatea acestora sunt factori care influenţează decizia de cumpărare, indiferent dacă vorbim despre sectorul comercial sau cel rezidenţial”, a declarat Alin Truşcă, manager EVOHoreca. Acesta recomanda printre altele produsele producatorului italian Metalmobil, cu preturi care pornesc de la 283 de lei: 

2. Soluţii corecte de umbrire

Nu este nimic mai neplacut decat sa ai o terasa de care sa nu te poti bucura pe timpul zilei din cauza faptului ca nu ai parte de umbra. De aceea este esential sa ai in vedere alegerea solutiei de umbrire potrivite. O umbrela prea mica este inutila, in timp ce una prea mare este greu de manevrat si integrat in amenajare. Apeleaza la un specialist care sa iti recomande solutia perfecta pentru gradina, teresa sau balconul tau, fie aceasta o umbrela, o copertina, o marchiza sau o pergola. 

"Pergolele reprezinta o solutie eleganta si preferata tot mai mult de clientii nostri. Noi recomandam aceasta varianta acolo unde spatiul o permite, existand diferite variante de personalizare", a mai precizat Alin Truşcă pentru acasa.ro.

3. Plante si elemente speciale 

Un spatiu exterior pus in valoare corect poate face minuni pentru confortul tau mental. Imbogateste terasa cu plante de exterior, rezistente la caldura, dar si cu solutii de iluminat care sa te faca sa petreci cat mai mult timp afara. Iata o varianta altfel, de la Plust, un producator italian care a cucerit preferintele romanilor:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului