Amenajarea gradinii

#idei amenajare terasa #amenajare terasa #terasa

3 idei de amenajare a terasei pe care le vei adora

O vara frumoasa inseamna automat mai mult timp petrecut afara in cautarea locului ideal pentru a te intalni cu prietenii sau pentru a te relaxa citind o carte buna. Cei mai norocosi dintre noi, gasim aceasta oaza de liniste chiar la noi acasa. Fie ca este vorba de o mica terasa in fata usii de la intrare, de o gradina in spatele casei sau de o curte interioara, noi am ales trei idei care sa te inspire in dorinta ta de a transforma acest spatiu intr-un adevarat refugiu din calea stresului.

In mod ideal, curtea trebuie sa inspire o atmosfera linistitoare, revigoranta, dar sa isi pastreze in aceeasi proportie si functionalitatea. Acest spatiu trebuie aranjat astfel incat sa nu fie nicio problema sa te ascunzi de primele raze ale diminetii atunci cand iti savurezi cafeaua, dar nici cand decizi sa iti inviti toti prietenii la o petrecere in gradina.

1. Echilibrul interior - exterior

Aceasta terasa a fost gandita pentru a fi folosita pe tot parcursul anului, iar Nadine Engelbrecht a primit pentru intregul proiect o suprafata de 35 de hectare si cerinta de a crea un spatiu in care sa poti evada din lumea agitata a orasului. Casa se afla intr-o puternica relatie cu mediul inconjurator, iar un uimitor perete de sticla se ridica automat atunci cand doresti sa folosesti terasa pentru a te conecta cu peisajul magnific si cerul senin. O podea minimalista din beton si o masa inconjurata de cateva scaune rustice reprezinta combinatia perfecta pentru a pune in valoare peretii din sticla si pentru a crea impresia unui spatiu vast.

Pentru un plus de culoare, au fost adaugate plante de un verde-inchis in colturile incaperii.

2. O curte Zen

Conceptul de gradina zen isi are originile in Orientul indepartat si, adus in Vest, a primit diferite interpretari de-a lungul timpului in functie de curentele artistice, localizare sau conditii climatice. De cele mai multe ori, elementele centrale ale filosofiei japoneze se pastreaza, modernizeaza sau readapteaza in functie de spatiul disponibil sau materialele folosite.

Asadar, un prim element pe care o terasa zen, indiferent de marimea ei, trebuie sa il contina este nisipul. Pentru mai multa autenticitate poti aseza si cateva pietre mai mari in diferite locuri. Muschiul este si el deosebit de important in cultura japoneza si a devenit un element central in acest tip de gradina. impreuna cu mici zone cu apa, nisipul, muschiul si pietrele stau la baza unei atmosfere linistite si racoroase, inspirand la meditatie.

3. Un spatiu modern minimalist

Atunci cand traiesti intr-un oras mare, stim ca e dificil sa te inconjori de arbori mari sau alte plante voluminoase. Exista asadar arhitecti care si-au canalizat eforturile in a profita de liniile drepte ale blocurilor si de caracteristicile acestora.

Ideea noastra preferata este cea pusa in practica de Zona Architekci care s-a concentrat foarte mult pe mobilierul modular. Acesta imita unghiurile casei, iar terasa dispune de doua panouri glisante care delimiteaza marginea terasei. Structura de lemn plasata deasupra intregului spatiu creeaza o atmosfera relaxata, limitand inaltimea fara a inchide spatiul complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului