Amenajarea gradinii

#borcane #lumanari #gradina #iluminat gradina #corpuri iluminat

3 corpuri de iluminat pentru gradina pe care le poti realiza singur

O gradina iluminata este locul perfect pentru petrecerea unei seri linistite in compania prietenilor. Uneori, insa, corpurile de iluminat costa mult, astfel ca le admiri pe rafturi, dar treci mai departe fara sa le cumperi. Din fericire, nu mai este cazul sa dai bani pe corpurile de iluminat pentru gradina, intrucat iti poti realiza propriile felinare, din lucruri pe care le ai la indemana: borcane de diferite dimensiuni, cutii de conserve sau pahare.


1. Borcane luminoase decorate cu dantela

Pe langa faptul ca sunt foarte elegante, aceste borcane luminoase iti vor decora terasa si gradina in cel mai simplu mod. Pentru a realiza corpurile de iluminat, ai nevoie de borcane mari, o bucata de material alb din dantela sau broderie si un adeziv. Tot ce trebuie sa faci este sa imbraci borcanele cu materialul din dantela. Foloseste adezivul pentru a fixa materialul pe sticla. Optional, poti decora corpurile de iluminat cu panglici colorate sau sfoara.



Sursa foto: craftgossip.com


2. Borcane luminoase suspendate

Daca ai prea multe borcane si nu le folosesti pentru conservarea alimentelor, transforma-le in corpuri de iluminat pentru gradina. Ai nevoie de borcane de diferite dimensiuni, boabe de fasole sau pietricele decorative, lumanari groase si cateva segmente de lant.

Asaza un strat de boabe de fasole in borcan, pentru a putea fixa lumanarea. Cu o unealta de taiat decupeaza capacul, astfel incat sa-ti ramana doar filetul. Bate cuie mici in filet, pentru a putea agata lantul si corpul tau de iluminat este gata.



Sursa foto: axoris.com


3. Corpuri de iluminat cu folie de aluminiu

Folia de aluminiu te ajuta sa obtii corpuri de iluminat surprinzatoare, intrucat in intuneric nu se vede decat lumina care razbate prin desenele create de tine. Pentru acest proiect, ai nevoie de cateva sabloane din hartie perforata (se gasesc in magazinele de bricolaj), folii de aluminiu, adeziv si borcane.

Taie folia de aluminiu astfel incat sa poti acoperi suprafata unui borcan. Asaza sablonul perforat peste folia de aluminiu si, cu o ustensila ascutita, inteapa folia prin spatiile peforate, pentru a imita forma sablonului. Lipeste folia de aluminiu pe borcan si continua in acelasi mod si pentru celelalte borcane. In intuneric, corpurile de iluminat vor fi negre, iar lumina va patrunde prin folia de aluminiu dand nastere unor desene surprinzatoare.



Sursafoto: homeandgarden.craftgossip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului