Amenajarea gradinii

#beneficii gradinarit #gradinarit

3 beneficii minunate pe care le aduce gradinaritul

Gasirea unui hobby benefic, relaxant si productiv poate parea o alegere grea. Daca inca nu te-ai gandit la gradinarit, afla ca gradinaritul este hobby-ul perfect pentru persoane de toate varstele. Florile, plantele, copacii, natura – toate aduc beneficii pentru sanatatea si starea de spirit a fiecaruia dintre noi. Ce este atat de special la gradinarit?

 

Ei bine, se dovedeste ca gradinaritul vine cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate la care probabil nu te-ai fi gandit, inclusiv eliminarea stresului, a riscurilor de boli cardiovasculare, psihice sau neurologice.

Unele dintre aceste beneficii pentru sanatate ar putea sa nu para grozave pentru unii oameni, dar oricine a avut vreodata hipertensiune arteriala, imunitate scazuta sau probleme cu inima intelege cat de important este ca un hobby sa ne imbunatateasca viata.

Din fericire, gradinaritul poate fi de mare ajutor pentru cineva care incearca sa traiasca mai sanatos, sa se simta bine, sa se distreze in aer curat, fara mari cheltuieli sau timp alocat. Poti sa te ocupi de gradina si flori exact cat poti, in fiecare zi, iar aceasta rutina va conta enorm.

1. Gradinaritul amelioreaza stresul si reduce adictiile

Un beneficiu semnificativ pentru sanatate al gradinaritului ca hobby este ca amelioreaza stresul. Studiile au aratat ca pur si simplu urmarirea unei fiinte vii din habitatul sau natural, timp de doar 10 minute pe zi poate ameliora stresul - asa ca imagineaza-ti ca te afli intr-o gradina din preajma casei, in fiecare zi, urmarind albinele, fluturii si pasarile care se bucura de viata.

Gradinaritul este un remediu atat de eficient contra stresului si a starilor mentale negative, incat reprezinta un ajutor ideal, folosit pentru recuperarea fizica si mentala a oamenilor aflati in centre de reabilitare, in urma dependentelor de orice fel. Cei care joaca regulat la cazino sunt de parere ca timpul petrecut in natura ii ajuta sa isi controleze adictia si sa ajunga in final sa joace controlat, echilibrat si responsabil, privind jocurile ca o simpla distractie si nu un scop de a castiga bani cu orice pret.

Un studiu a aratat ca dependentii care au ales gradinaritul in detrimentul unui proces traditional de recuperare au avut o rata de succes mai mare si au fost mult mai multumiti de procesul de reabilitare, datorita starii de spirit optimiste pe care o genereaza gradinaritul

2. Gradinaritul incurajeaza un stil de viata alimentar sanatos

Cele mai multe din problemele de sanatate din lumea actuala provin de la obezitate. Nu este greu de crezut, cand te gandesti cat de ieftine sunt restaurantele fast-food si cat de scumpa poate fi mancarea sanatoasa.

A avea o gradina este o modalitate excelenta de a incuraja un stil de viata alimentar sanatos si este un privilegiu pentru sanatate. Ingrijind propriile fructe si legume, din gradina, vei beneficia de produse curate, ecologice, perfecte pentru un regim de viata echilibrat.

Multi oameni nu isi dau seama, dar ceea ce culegi din propria gradina este mai gustos ca orice produs cumparat din magazin. Fructele culese direct din pom, legumele care cresc intr-o micuta gradina langa casa, vor deveni rutina zilnica de alimentatie sanatoasa.

3. Gradinaritul te poate face sa te simti mai bine cu tine insuti

Un alt beneficiu al gradinaritului este ca iti poate creste stima de sine. Un hobby care iti da posibilitatea sa cultivi singur anumite produse ( fructe, legume, flori), iti cere atentie, grija, responsabilitate.

Un astfel de hobby te solicita zilnic. Este ceva pe care trebuie sa-l mentii. In caz contrar, ti-ai pierdut timpul si banii. Atunci cand reusesti sa obtii rezultate palpabile, in propria gradina, vei avea sentimentul de mandrie, vei simti ca esti mai implinit.

Este gradinaritul un hobby bun pentru tine?

Un hobby la indemana este o ocupatie care nu costa mult, pe care o poti practica cu drag in timpul liber. Oricine are un petec de curte nefolosit il poate transforma in gradina. Un spatiu de relaxare poate insemna un strat cu flori, o mica gradina unde cultivi legume, pomi fructiferi, etc.

Daca ai timp liber, esti la pensie si cauti ceva frumos sa te mentina in forma si ocupat, o gradina este ideala pentru tine. Daca ai un job stresant, timp liber putin si vrei ceva sa te destinda, e suficient sa ai cativa pomi cu umbra deasa in fata casei sau daca stai la bloc, poti cultiva cateva flori decorative in jardiniere.

FOTO: essuper.com.au

Advetorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului