Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #curte

10 lucruri cool pe care cu totii ar trebui sa le avem in curte

Curtea casei reprezinta un mic paradis unde timpul petrecut cu familia si prietenii este cel mai pretios. Un spatiu elegant te motiveaza sa iesi afara, iar petrecerea a cateva ore in aer liber imbunatateste starea de spirit si reduce stresul. Pe langa beneficiile pentru sanatate, petrecerea timpului intr-un adevarat sanctuar natural inseamna relaxare, confort si buna dispozitie. Propria ta zona din exterior trebuie valorificata cat mai mult pentru a te bucura in permanenta de magia zilelor calde de vara. Este esential sa construiesti frumusete care dureaza, asa ca iti prezentam 10 lucruri minunate necesare pentru a transforma exteriorul casei tale intr-un loc de vis.

 

1. Bucatarie de vara

Petreceri in aer liber, distractie si voie buna, totul intr-o bucatarie de vara perfect amenajata chiar la tine in curte. Existenta unui astfel de spatiu incurajeaza petrecerea timpului in familie. In plus, te ajuta sa pastrezi interiorul casei curat atunci cand gatesti cu cei mici sau organizezi un eveniment alaturi de prieteni. Pentru a obtine propriul colt de rai, poti decora bucataria foarte simplu, cu un frigider, un gratar curte, cateva piese de mobilier si accesorii pentru gatit.

2. Un hamac foarte mare

Exista o multime de hamace usoare si compacte, dar care sunt destinate doar unei singure persoane. In curtea casei tale, ai nevoie de un produs extraordinar in care toata familia sa se relaxeze impreuna la umbra. Hamacul este simbolul momentelor de odihna in aer liber. Un model confortabil si incapator trebuie sa fie potrivit pentru cel putin doua persoane, sa aiba o lungime de minimum 2 metri si latime de 1,5 metri.

3. Ecran de proiectie

Serile de film cu familia si prietenii se pot muta in aer liber in sezonul cald. Un ecran de proiectie este cel mai potrivit pentru a organiza un adevarat spectacol de cinema. Copiii vor fi foarte incantati de aceasta zona din curte, mai ales daca o decorezi si cu cateva scaune sau fotolii speciale pentru gazon.

4. Foisor

In orice gradina este nevoie de un mic spatiu de relaxare in care sa te poti bucura indiferent de vreme. Un foisor este ideal pentru a citi o carte in zilele ploiase de vara. Poti amenaja zona cu scaune confortabile pentru lectura sau o canapea de exterior cu perne moi. Jocurile de societate ii pot strange pe cei dragi impreuna pana seara tarziu, asa ca ia in calcul utilarea foisorului cu lucruri care sa inspire pe toata lumea sa petreaca mai mult timp afara.

5. Foc de tabara

Unele dintre cele mai frumoase amintiri sunt legate de noptile de vara alaturi de toti cei apropiati in jurul unui foc de tabara. Pe langa gratarul din curte, acest loc va oferi un plus de farmec intregului decor. Poti organiza o noapte de camping plina de povesti in jurul focului, iar copiii vor fi absolut incantati, mai ales daca amplasezi si cativa saci de dormit in gradina. Focul de tabara este minunat in toate anotimpurile, de aceea e un must-have pentru orice curte.

6. Trambulina in pamant

Ce poate aduce mai multa veselie in gradina casei tale decat o trambulina? Pentru a ocupa mai putin spatiu si din punct de vedere estetic, este recomandata o trambulina ingropata in sol. Acesta usureaza urcarea si coborarea si va deveni locul preferat al tuturor celor mici. Este perfecta atunci cand tii o petrecere in aer liber pentru copii sau cand vrei sa te asiguri ca ai un produs special care sa te ajute sa iti consumi energia.

7. Fantana arteziana

Creeaza o atmosfera primitoare si relaxanta adaugand o fantana arteziana in curte. Sunetul linistitor al apei curgatoare va oferi o atmosfera pitoreasca in oaza ta de verdeata, va racori si va improspata aerul. Poti opta pentru un accesoriu care sa reprezinte piesa centrala a intregului decor, din piatra naturala, rezistent la schimbarile de temperatura. Cu siguranta va iesi in evidenta prin aspectul unic deosebit.

8. Spatiu de joaca

Copiii trebuie sa petreaca zilnic timp in aer liber, insa au nevoie de provocari interesante pentru a uita de gadget-uri. Un perete de alpinism, o scara din franghie, un leagan sau alte asemenea lucruri vor transforma curtea intr-o cursa de obstacole plina de actiune.

9. Un dus in aer liber

Daca in zilele caniculare ti-ai dori sa locuiesti langa ocean pentru a te racori in aer liber, poti aduce atmosfera tropicala in curtea ta. Nu trebuie sa cheltui prea mult pentru amenajare. O para de dus amplasata la un furtun cu apa poate crea efectul de cascada, iar cateva plante frumoase asezate in jur va transforma dusul intr-un colt de rai.

10. Scaun suspendat

Probabil ca ai vazut deja o multime de gradini superbe decorate cu scaune moderne, agatate intr-un suport elegant. Este ideal si pentru curtea casei tale, mai ales cand vrei sa te relaxezi in aer liber, sa citesti sau sa savurezi o cafea intr-un cadru natural. Pe langa confort, cu astfel de accesorii te vei bucura si de un aspect rafinat.

Spatiul exterior al casei nu reprezinta doar un peisaj plin de verdeata, ci un loc caruia trebuie sa ii acorzi o atentie speciala pentru amenajare. Cele mai frumoase momente sunt petrecute in aer liber, de aceea este important sa iti decorezi curtea cu lucruri utile si moderne, care sa iti asigure distractia si relaxarea.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului