Amenajarea casei

#dining #amenajare dining

Zona de dining: 4 sfaturi pentru o amenajare rapida

Amenajarea unei zone de dining aduce un plus de stil si de functionalitate caminului tau. Fie ca locuiesti intr-o casa spatioasa sau intr-un apartament mic, exista solutii practice care fac ca amenajarea unui loc special pentru servirea mesei sa devina o misiune posibila.

Daca vrei sa duci la bun sfarsit acest proiect acasa la tine, iata 4 sfaturi pentru o amenajare rapida si fara de batai de cap a zonei de dining:

1.   Delimiteaza livingul de dining

In cazul in care nu ai gandit de la inceput o zona de dining in casa, cea mai simpla metoda de a organiza un spatiu dedicat servirii mesei este prin reorganizarea livingului. Acest mod de amenajare este cu atat mai simplu in cazul configuratiilor open space, de care beneficiaza multe dintre apartamentele moderne si nu numai.

Foarte important este sa delimitezi corect cele doua zone distincte, pentru ca rezultatul sa fie unul de exceptie. Concret, ceea ce poti face este sa decorezi cele doua spatii in stiluri diferite; pe de alta parte, asezarea unui perete despartitor ca delimitator al acestora este o alta idee accesibila pe care o poti pune in aplicare. In alte cazuri, insa, asezarea mesei de dining in spatele canapelei extensibile din living poate fi solutia salvatoare.

2.   Alege mobilierul de dining tinand cont de spatiul disponibil

Daca vrei sa amenajezi rapid si fara probleme zona de dining a locuintei tale, alege mobilierul tinand cont de dimensiunea spatiului in care va fi asezat. In incaperile mici te poti limita la o masa si la un set de scaune, insa daca ai o casa generoasa poti integra cu succes si alte elemente cu rol decorativ si functional - cum ar fi un bufet pentru depozitarea tacamurilor sau un mini-bar. In principiu, e important sa te asiguri ca masa de dining este aleasa direct proportional cu spatiul disponibil; in timp ce mesele rotunde sunt ideale pentru apartamentele mici, mesele dreptunghiulare se incadreaza perfect intr-o sala mare. In plus, scaunele de dining trebuie sa se potriveasca din punct de vedere al stilului si al inaltimii cu masa aleasa si sa fie confortabile.

3.   Decoreaza spatiul cu bun gust

Prezenta excesiva a obiectelor de decor nu sunt nici pe departe potrivite pentru zona de dining, mai ales daca spatiul disponibil este redus. Si totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la accesoriile care pot contribui la crearea atmosferei dorite. Cel mai frecvent utilizate pentru ornamentarea spatiului dedicat servirii mesei sunt obiectele de iluminat, iar solutiile disponibile pe piata se preteaza indiferent de dimensiunea camerei si de stilul de amenajare. Un candelabru elegant sau o lustra Edison pot conferi un plus de personalitate zonei de dining. Daca nu vrei sa investesti un buget mare in accesorii, alege o simpla vaza cu flori sau un set de lumanari.

4.   Transforma terasa inchisa in zona de dining a casei

Un alt truc pe care il poti folosi pentru a amenaja o zona de dining in propria ta casa este sa transformi terasa inchisa (sau balconul apartamentului) in spatiul in care sa servesti masa. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de preparatele tale preferate in timp ce admiri, prin ferestrele mari, frumusetile naturii?

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea