Amenajarea casei

#otel inoxidabil #obiecte din otel #zgarieturi obiecte #zgarieturi aragaz

Zgarieturile de pe obiectele din otel: cum sa le elimini

Se spune ca nimic nu poate distruge otelul inoxidabil, dar sunt foarte multe lucruri care il pot rani. Zgarieturile de pe obiectele din otel inoxidabil sunt foarte inestetice, mai ales din cauza ca metalul luceste in bataia luminii. Daca ai prin casa obiecte confectionate din otel inoxidabil, te invatam noi cum sa scapi de zgarieturile de pe ele.

Inainte de a-ti vinde ponturile, este bine sa stii ca atunci cand incerci sa elimini zgarietuile trebuie sa folosesti miscari gentile. Orice apasare sau frecare agresiva a materialului va lasa urme.

Urmele lasate de degete si murdaria se pot curata cu putina apa si otet, pentru a nu ramane dare. Acum hai sa vezi cum scapi de zgarieturi.

1 Foloseste solutii non-abrazive

Daca vrei sa scapi de zgarieturile de pe obiectele din otel inoxidabil, nu folosi solutii abrazive, deoarece acestea zgarie si mai rau zona. Un detergent cu textura cremoasa este nemaipomenit in cazul zgarieturilor fine. Pune putin detergent pe o carpa uda si freaca gentil zgarietura.

2 Foloseste smirghel ud

In comert, gasesti mai multe tipuri de smirghel. Unele mai abrazive, altele mai fine. Noi iti recomandam sa intrebi vanzatorul cu privire la cel mai bun tip de abraziv, care nu afecteaza otelul inoxidabil.

Smirghelul ar trebui folosit doar in cazul zgarieturilor adanci de pe obiectele din otel inoxidabil.

3 Foloseste ulei pentru copii

Uleiul pentru copii este foarte eficient in eliminarea zgarieturilor de pe obiectele din otel. Daca ai multe zgarieturi, de diverse marimi, un polish cu ulei pentru copii poate fi solutia salvatoare. Pune putin ulei pe o carpa uda si freaca gentil zgarieturile. Daca acest truc nu are niciun efect, inseamna ca zgarieturile necesita ceva mai puternic.

4 Foloseste bureti de nailon impregnat

Tot pentru zgarieturile fine de pe otelul inoxidabil este indicat sa folosesti bureti de nailon impregnat.
 

Mai bine previi, decat sa tratezi


O fi dur otelul inoxidabil, insa nu atat de dur incat sa reziste in fata factorilor externi. Daca ai un aragaz din otel inoxidabil, este recomandat sa nu il freci cu solutii abrazive sau cu un burete abraziv. O carpa moale, din microfibre este mai indicata in acest caz.

Daca ai un frigider din otel inoxidabil, este indicat sa nu pui pe usa magneti amuzanti. Oricat de simpatici ar fi, miscarea lor pe otel poate cauza zgarieturi care ulterior pot deveni greu de scos.

Cand cauti o solutie cu care sa scoti zgarieturile, ai grija sa nu alegi solutiile acide, cum ar fi acidul clorhidic. Acesta poate cauza microfisuri in otel. Daca, totusi, se intampla ca acidul sa ajunga pe un obiect din otel, spala imediat solutia cu apa calduta.
 

Intretinerea obiectelor din otel inoxidabil


Pentru intretinerea obiectelor din otel inoxidabil specialistii recomanda curatarea lor de 2 ori pe luna. Orice curatare a otelului cu un detergent trebuie sa fie urmata de o clatire corespunzatoare, pentru indepartarea tuturor urmelor de solutie. Clatirea se face cu apa calda, dupa care se foloseste un prosop curat si uscat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului