Amenajarea casei

#curatearea casei #dormitor #mobilier #ordine #depozitare

Vrei un dormitor mereu ordonat? Respecta 4 reguli de baza in intretinerea lui!

Un dormitor mereu ordonat este ca un cec in alb pentru sanatatea fizica si mentala. Aceasta camera intima a locuintei este spatiul in care te retragi sa iti incarci bateriile, de aceea trebuie sa fie mereu curat, frumos mirositor, linistit si cu o ambianta relaxanta. Iar cum mentinerea dormitorului intr-o ordine perfecta nu este tocmai floare la ureche, urmatoarele 4 reguli de baza pentru intretinerea lui te pot ajuta sa ai un dormitor "ca in reviste".

Daca iti doresti un dormitor ordonat, o veritabila oaza de relaxare la finalul zilei, elimina "dusmanii" din incapere si mentine armonia spatiului, cu  efort minim. Iata cum!

1 Renunta la obiectele nefolositoare

Exact ca bursucii care indeasa diverse lucruri in vizuina instinctiv, si noi avem tendinta sa imbacsim spatiul intim cu multe obiecte care nu sunt de stricta necesitate. Prin urmare, fa o selectie riguroasa a hainelor si pieselor de incaltaminte din dulap/dressing, arunca-le pe cele deteriorate si doneaza-le pe cele aflate in stare buna.

Procedeaza similar cu cartile, decoratiunile si alte maruntisuri care ocupa spatiu pe rafturile mobilierului. Cand nu te decizi la ce sa renunti, stabileste o regula simpla: tot ce nu ai folosit in ultima luna trebuie sa dispara!

2 Alege spatii de depozitare destepte

Daca vrei sa mentii in permanenta aspectul ordonat al dormitorului, ai nevoie de spatii de depozitare destepte, puse la dispozitie de o sumedenie de magazine de profil: suporturi textile suplimentare pentru dulapul de haine, etajere pentru incaltaminte, cutii aspectuoase ce pot sta sub pat si tabureti cu spatiu de depozitare in interior.

Cu cat vor ramane mai putine obiecte "la vedere", cu atat mai aerisit, estetic si ordonat se va mentine aspectul dormitorului.

3 Rezerva-ti 10 minute zilnic pentru curatenie

Obisnuieste-te cu o sesiune zilnica de curatenie, care sa nu dureze mai mult de 10 minute. Iata planul:
 

  • pune fiecare obiect la locul lui (haine si accesorii)
  • fa patul, sterge praful si da cu aspiratorul (cand este cazul)
  • aeriseste 5 minute

4 Mentine armonia

Dormitorul este destinat exclusiv somnului, relaxarii si iubirii. Prin urmare, muta in alta camera computerul/laptopul si alte gadgeturi sau fa un compromis si ascunde-le undeva cu doua ore inainte de odihna. Radiatiile emise de aceste accesorii moderne sunt extrem de nocive pentru psihicul tau.

Pulverizeaza zilnic ulei esential de lavanda in dormitor, intrucat aceasta aroma speciala combate stresul si te ajuta sa ai un somn de calitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului