Amenajarea casei

#casa #bani putini #renovare bucatarie

Vrei sa renovezi bucataria? Cati bani trebuie sa investesti

Bucataria este una dintre camerele din casa cele mai importante. Pentru a avea o casa frumoasa nu ai cum sa nu ai o bucatarie care sa fie frumoasa si functionala. Ea va fi renovata de cate ori este necesar pentru a se alinia la nivelul intregii case. Insa de fiecare data cand este cumparata o noua casa, se pune problema financiara a investitiei totale in ceea ce o priveste. Iata cum trebuie sa privesti renovarea bucatariei tale:
 

1. Regula de baza "5- 15%"

Aceasta regula se refera la nivelul de investitie totala in bucataria ta cea noua. Regula spune ca este bine sa investesti in renovarea unei bucatarii intre 5 la suta si 15 la suta din valoarea casei in total. Aceasta inseamna ca daca investesti mai putin de 5 la suta, atunci vei avea o imagine disproportionata a spatiului in sensul negativ. Cu alte cuvinte, daca o casa este scumpa si aspectul bucatariei este unul neplacut, vei scadea imediat valoarea pe piata a spatiului tau. Daca insa vei investi mai mult de 15 la suta din valoarea casei in bucataria renovata, atunci iti vei pierde din bani in cazul in care vei dori sa revinzi proprietatea pe care o amenajezi. De aceea valoarea optima pentru investitie este aceea care sa fie undeva intre 5 si 15 la suta din totalul casei.

2. Exemplu de regula "5-15%"

Un exemplu ce tine de aceasta regula a investitiei poate sa fie o casa care valoreaza 500.000$ si careia vrei sa ii renovezi bucataria. Cel mai mic pret in acest caz, pentru renovarea bucatariei din acea casa, este 25.000$, reprezentand 5 la suta din valoarea totala a casei. Daca vrei sa te duci pe varianta superioara de pret si sa alegi mobilier de lux, atunci poti sa te gandesti la o amenajare completa a spatiului care poate ajunge la suma de 75.000 $, adica 15% din valoarea totala a casei. Ceea ce inseamna, ca pentru un apartament care valoreaza 80.000$, vei da intre 5.000 si 15.000 de euro.

3. Cum renovezi?

Pentru a renova trebuie sa ai un buget in care sa te incadrezi. Pentru a fi mai simplu poti sa iti propui buget pentru orice parte a renovarii si sa incerci sa nu il depasesti. Chiar daca ai depasit intr-o directie, poti sa scazi din alte detalii, pentru a ajunge la media pe care ti-ai propus-o. Astfel ca vei fi multumit/a de ceea ce vei face. Dupa stabilirea bugetului trebuie sa alegi un stil pe care il urmezi, apoi mobila, blaturile de bucatarie si faianta sau gresia, etc. Un sfat in acest sens poate sa fie si angajarea unui consultant sau a unui decorator pentru interioare, daca bugetul iti permite. Acesta va reusi sa iti construiasca un plan pe care sa il urmezi, care sa faca totul sa fie mult mai simplu pentru tine. Atunci cand exista un plan si stii exact ce anume sa cauti atunci cand mergi la cumparaturi, vei putea sa te incadrezi mai bine in tinta financiara pe care o ai. Astfel ca nu vei mai fi tentat/a sa cumperi orice obiect frumos care este la reducere, exceptie fiind cele care erau pe lista principala de achizitii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului