Amenajarea casei

#tipuri cristale #beneficii cristale # decor cristale # design casa #amenajare casa #design interior #cristale

Vrei sa decorezi cu ajutorul cristalelor? 3 lucruri pe care trebuie sa le stii

Datorita beneficiilor si a amprentei energetice, cristalele sunt tot mai apreciate si folosite pentru a decora interioarele. Dincolo de aspectul estetic si alura luxoasa pe care o dau spatiilor in care sunt utilizate, cristale sunt o cale de a te conecta cu natura si a aduce energie benefica in spatiul de locuit.

Cum sa alegi cristalele potrivite

Cristalele se pot alege in functie de culoare sau proprietati si ar trebui sa fie legate de ceea ce iti doresti sa rezolvi intr-un anumit moment. Se spune ce este ideal sa iti urmezi intuitia in alegerea cristalelor, pentru ca, de fapt, nu noi le alegem, ci ele ne cheama.

Desi poti gasi online o multime de oferte si variante, cel mai bine ar fi sa le cumperi personal, direct din magazin, pentru ca numai asa iti poti folosi cel mai bine intuitia si poti alege ceea ce ti se potriveste.

Cu alte cuvinte, vei stii ca ai ales cristalul potrivit pentru tine si casa ta, daca vei simti acest lucru. Daca iti place ceea ce vezi si simti cand privesti sau tii in mana un cristal, sa stii ca acela este cel potrivit pentru tine!

Insa, daca nu are o culoare care te atrage si nu iti creeaza o senzatie placuta, atunci nu este pentru tine.

Tipuri de cristale

Daca ideea de a te baza pe intuitie in alegerea cristalelor este coplesitoare pentru tine, exista cateva cristale pe care le poti lua in considerare. Iata care sunt acestea:

  • Ametistul - purifica energia din aer, curata negativitatea si aduce pozitivitate in spatiul in care este plasat. Datorita vibratiilor calme si relaxante, este ideal pentru camerele de zi si spatiile in care oamenii se aduna.
  • Cuartul roz - in timp ce unii oameni aleg cuartul trandafiriu pentru dormitor, pentru energia iubirii, curatul roz aduce compasiune si blandete.
  • Selenitul - selenitul este ideal pentru casa, completand de minune designul. Acesta are o vibratie puternica, ajuta corpul si mintea sa se relaxeze si aduce un profund sentiment de pace.
  • Cuartul incolor - acesta este vindecatorul principal, fiind o piatra cu foarte multa energie si are darul de a amplifica proprietatile altor cristale. Este ideal sa ai un cuart incolor la intrare pentru a crea o zona cu vibratii ridicate.
  • Turmalina neagra - este cunoscuta si ca piatra de protectie, fiind folosita de vindecatorii samani pentru a indeparta energia negativa. Se poate utiliza in dreptul usilor si a pervazelor.

Unde se plaseaza cristalele

Poti sa le asezi pe un raft, le strangi intr-un vas mic sau le folosesti ca manere pentru sertare. Oricum le vei folosi, cristalele vor imbunatati si infrumuseta orice spatiu, locul in care le asezi fiind mai putin important. Cu toate acestea, unele cristale cum ar fi ametistul, sunt sensibile la lumina, asadar este recomandat sa fie tinute departe de ferestrele insorite pentru a preveni decolorarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea