Amenajarea casei

#amenajare living #living #reguli amenajare living

Vrei sa ai un living de invidiat? Top sfaturi utile pentru amenajarea acestuia

Sufrageria este locul tau preferat din toata casa? Iti place sa petreci ore bune in aceasta incapere, inconjurata de prieteni ori de familie? Abia astepti sa vina weekendul, sa poti sta ore intregi in fata televizorului, intinsa comod pe canapea? Inseamna ca acest articol iti va fi de mare ajutor, pentru ca ti-am pregatit mai jos cele mai bune sfaturi de amenajare a livingului, ca sa te simti excelent in cea mai populata camera din toata casa si, de ce nu, sa starnesti invidia oaspetilor pentru felul in care ai organizat totul. Iata ce trebuie sa stii!

Idei de amenajare pentru sufrageriile mici

Daca te asteptai sa gasesti informatia ca e indicat sa-ti varuiesti peretii in alb, pentru ca doar asa camera va parea mai mare, te vom dezamagi. Nu te vom sfatui sa faci asta, mai ales daca personalitatea ta este una care musteste de inspiratie. Ce iti vom recomanda este sa mergi pe nuante pastelate pentru pereti si sa optezi pentru culorile teiului, ale artarului sau ale stejarului atunci cand vine vorba de alegerea mobilierului. Poti folosi oricate artificii de design interior, cum ar putea fi pernele decorative sau obiectele de decor, atata timp cat nu depasesti patru culori in paleta aleasa pentru living. Altfel, vei crea un aspect incarcat al camerei si senzatia de lipsa de spatiu.

Cum faci un living mic sa pare mai mare?

Redu cat mai mult numarul pieselor de mobilier din sufragerie. Pana la urma, nu ai nevoie de mai mult de o canapea incapatoare, o comoda si un covor pentru living. Atunci cand asezi mobila, tine minte sa lasi o distanta de cativa centimetri intre piese si pereti, pentru a crea ideea de spatiu mai larg. Mergi pe varianta castigatoare, adica alege piesele de mobilier multifunctionale, si renunta la ideea ca dulapul masiv, primit mostenire, este perfect pentru a ocupa un loc in livingul tau.

Idei de amenajare pentru un living open space

Sufrageriile open space cu bucataria sunt din ce in ce mai des intalnite, mai ales atunci cand vorbim despre blocurile nou construite. Daca si tu locuiesti intr-un apartament compartimentat astfel, poti spune ca te poti bucura de un spatiu ceva mai aerisit, chiar daca ai nevoie de cateva idei de amenajare in plus fata de cei care au un apartament cu camerele complet separate.

E bine sa stii ca vopsirea peretilor in culori diferite, pentru a crea imaginea unor spatii separate, este foarte buna, atata timp cat pastrezi o paleta de culori care se asorteaza una cu cealalta. Totusi, la capitolul pardoseala iti recomandam sa mergi pe o singura varianta, fie aceea a parchetului tratat special pentru zone cu umiditate crescuta, fie pe cea a gresiei care imita lemnul. Astfel, imaginea de ansamblu a unui living open space cu bucataria va fi excelenta.

Cum faci un living open space cat mai bine structurat?

Covoarele sunt solutia cea mai la indemana pentru a crea imaginea unei camere perfect echilibrata, cu zone destinate diferitelor activitati. Cel mai probabil, daca ai un living open space cu bucataria, vei avea o zona dedicata meselor in familie. Aici poti folosi un covor cu fir scurt, care se va curata foarte usor de firimituri si eventuale pete.

Asaza televizorul, PlayStation-ul, laptopul si alte aparaturi intr-o singura parte a sufrageriei, pentru a crea impresia de organizare perfecta.

Nu uita sa folosesti si plantele naturale in crearea unui design perfect pentru o sufragerie primitoare, in care musafirii ajung cu drag de fiecare data, iar tu iti gasesti usor starea de relaxare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aspect-camera-canapea-candelabru-1648776/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea