Amenajarea casei

#vodka #insecte #apa de gura #flori #pete #mucegai #buruieni #vodca #muste

Vodka - 8 intrebuintari surprinzatoare

O bautura la care apelam la petreceri, vodka poate fi utilizata in numeroase feluri! Daca vrei sa protejezi mediul inconjurator si sa faci economii, afla ca poti apela cu incredere la vodka pentru a realiza diverse activitati specifice casei. Descopera, asadar, 8 intrebuintari suprinzatoare ale acestei bauturi alcoolice!

 


1 Indeparteaza mirosul de pe haine


La fel ca produsele existente in comert, destinate indepartarii mirosului neplacut impregnat in haine, vodka te poate ajuta sa obtii acelasi rezultat, evitand substantele chimice daunatoare mediului inconjurator. Nu trebuie decat sa pulverizezi cativa stropi de vodka pe hainele urat mirositoare si sa le lasi sa se usuce intr-o camera bine ventilata.


2 Mentine florile proaspete


Daca vrei ca florile din vaza sa reziste mai mult, cinsteste-le cu niste vodka! Mai precis, toarna in vaza cativa stropi de vodka, adaugand si o cantitate generoasa de zahar. Intrucat aceasta combinatie opreste producerea de etilena, florile tale vor ramane proaspete mai mult timp. Nu uita sa repeti procesul in fiecare zi.


3 Elimina mustele si alte insecte


Poti inlocui clasicele spray-uri anti-tantari sau muste cu un pulverizator cu vodka! Ataca insectele din casa, pulverizand in directia lor. Vodka poate fi aplicata si direct pe piele, actionand ca un repelent.


4 Calmeaza durerea provocata de intepatura de meduza


In vacanta, la mare, se poate intampla sa fii intepat de o meduza. Cum durerea nu este deloc placuta, vodka iti poate fi de folos - in special daca nu ai la indemana un alt produs adecvat situatiei.


5 Inlatura petele de pe haine


In cazul in care nu reusesti nicicum sa indepartezi anumite pete de murdarie de pe hainele tale, poti incerca si cu vodka. Toarna vodka peste pata greu de indepartat, freaca bine, dupa care spala haina respectiva asa cum faci de obicei.


6 Distruge buruienile


Buruienile din gradina ta pot fi eliminate mai usor daca alegi sa apelezi la vodka. Aceasta bautura alcoolica ataca plantele ca papadia sau racovina, distrugand stratul protector de care sunt acoperite, fapt ce duce la deshidratarea si, ulterior, moartea acestora.

Cum procedezi? Adauga, intr-un vaporizator, 30 ml de vodka, cativa stropi de detergent lichid de vase si doua cani (circa 500 ml) de apa. Apoi, pulverizeaza asupra plantelor nedorite, in bataia luminii. Buruienile se vor usca in curand.


7 Inlatura mucegaiul


La fel ca otetul, vodka ajuta la indepartarea mucegaiului care se formeaza in incaperile casei, cum ar fi baia. Pulverizeaza vodka din belsug asupra zonelor afectate si lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Inlatura, ulterior, stratul de mucegai cu ajutorul unei perii (sau al unui burete).


8 Apa de gura


Daca nu vrei sa folosesti apa de gura disponibila in comert, iti poti crea una naturala, in casa. Fierbe 200 ml de apa cu circa 50 ml de vodka. Adauga 4 lingurite de glicerina lichida si 1 lingurita de gel de aloe vera. Lasa, apoi, amestecul sa se raceasca. Dupa racire, adauga 10-15 stropi de ulei de menta si amesteca bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea