Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #design interior

Vintage versus modern. Cum imbini cu eleganta in locuinta ta doua stiluri atat de diferite

Cand vine vorba decorarea propriei locuinte, poate fi dificil sa te decizi pentru un stil anume, dar la fel de dificil este sa imbini doua sau mai multe stiluri, astfel incat sa obtii un aspect final elegant si confortabil. Desi cei mai multi dintre noi apreciaza utilitatea stilului modern, piesele vintage au farmecul lor si, in plus, ele pot evoca istoria personala a proprietarului ceea ce ofera profunzime stilului si adauga o nota de caldura si intimitate. Ce poti face ca sa imbini armonios aceste doua stiluri? Iata cateva optiuni practice.

Modern… cu patina 

O modalitate simpla de a integra cele doua stiluri este de a opta pentru piese de decor moderne, dar care evoca un aer boem, vintage. Poate fi vorba, de exemplu, despre un birou care are toate utilitatile moderne si este facut sa corespunda necesitatilor unei persoane moderne, dar care propune un design inspirat din stilul art deco. Poti de asemenea opta pentru un covor din colectia Boho, care, asa cum vei observa in imaginile Tarkett, compania care le produce, au aspect unic, care va imbogati camera si va crea o atmosfera impresionanta si o experienta de neuitat.

Accente vintage

Daca nu detii o locuinta cu un spatiu prea generos si optezi pentru un stil minimalist, poti sa adaugi doar cateva accente vintage. De exemplu, intr-o camera de zi foarte simpla, cu o canapea moderna in culori neutre, poti pune pe un perete o impresionanta oglinda cu rama aurie patinata specifica epocii baroce. Nu numai ca prezenta oglinzii va crea iluzia unui spatiu mai amplu, dar vei avea si un obiect de decor care atrage toate privirile prin contrastul frapant cu liniile simple ale celorlalte piese de mobilier.

Paleta de culori

Poti da un vag aer vintage unei incaperi chiar si numai prin alegerea unei palete de culori adecvate. De exemplu, in bucatarie poti alege o mobila foarte simpla si adaptata necesitatilor tale, in nuante inspirate din zona rurala din sudul Frantei, cum ar fi verde-salvie, mov-levantica sau galben-ocru. Este impresionant cum astfel de mici detalii pot schimba perceptia generala asupra unei incaperi.

Alegeri personale

Valorizeaza mostenirile de familie si integreaza-le cat mai fluid in decorul casei tale. O patura traditionala din satul bunicilor tai isi poate gasi locul pe sezlongul unei canapele moderne, asa cum un samovar din anii ‘30 se poate integra splendid intr-o biblioteca minimalista, pe post de element de decor. Este important ca locuinta ta sa aiba personalitate si aceste elemente traditionale, vechi, pot oferi exact acel farmec de care ai nevoie pentru a o face sa fie unica.

Contrapuncte

O alta modalitate de a pune in evidenta pasiunea ta pentru stilul modern si cel vintage este de a utiliza obiectele de arta. De exemplu, poti crea un perete galerie, in care sa expui atat lucrari ale unor artisti contemporani sau picturi suprarealiste, cat si desene sau postere vintage. Vei fi surprinsa cat de usor se pot armoniza, si ce contrapuncte frumoase creeaza. Totusi, pentru ca un astfel de perete galerie incarca foarte mult spatiul, este mai bine ca in rest sa optezi pentru piese de mobilier minimaliste.

Obiecte de iluminat speciale

Obiectele de iluminat ofera posibilitatea de a imbogati spatiul intr-o maniera unica. În cazul unui decor vintage, este mai bine sa optezi pentru lustre, lampi si veioze mai simple. Şi reversul este valabil. Daca ai ales deja sa-ti mobilezi casa in stil modern, poti alege un candelabru spectaculos sau ceva mai putin evident, inspirat din tendintele de design specifice anilor ‘50 sau ‘60.

Asadar, atat timp cat pastrezi proportiile, stilul modern si vintage pot coexista intr-o expresie armonioasa a bunului gust!

Sursă foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare