Amenajarea casei

# pregatire casa toamna #reparatii casa #toamna #septembrie #curatenie casa

Vine toamna! 6 activitati pe care sa le faci la inceputul lunii septembrie

Toamna bate la usa, iar casa ta are nevoie de pregatiri pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Acorda-i o atentie deosebita la inceputul lunii septembrie si te vei bucura de o casa primitoare intreaga iarna.

Iata ce trebuie sa faci la inceputul lunii septembrie pentru o casa curata si frumoasa, dar si rezistenta, care sa nu permita patrunderea apei sau a frigului in interior.

1. Verifica acoperisul

Acoperisul este primul pe care trebuie sa-l verifici. Asigura-te ca nu exista fisuri sau pericolul ca acesta sa cedeze sub greutatea zapezii. Daca acoperisul necesita lucrari de intretinere sau reparatie, acum este momentul sa le faci. Nu astepta ploile de toamna, cand apa va patrunde in casa.

2. Verifica perietii casei

Verifica cu atentie peretii exteriori ai casei. Daca observi crapaturi, acopera-le. Acestea sunt folosite adesea ca “locuinte” de insecte precum gandacii .... sau de paienjeni. In anumite zone, in crapaturi isi pot face aparitia si o specie de serpi, denumita “sarpele casei”, deoarece ii place sa ierneze in casele oamenilor.

3. Curatenie generala

Acum ca ti-ai asigurat acoperisul si peretii, iar casa este pregatita pemtru sezonul rece, este momentul sa faci o curatenie generala in casa. Spala geamurile, sterge bine praful pana si in cele mai mici unghere si aspira toata casa foarte bine. La inceputul fiecarui sezon este indicat sa faci o curatenie generala, astfel incat sa ai casa perfect curata. Astfel, nu doar casa ta va arata mai bine ci si tu te vei simti mai bine.

4. Spala paturile si pernele

La inceputul sezonului pregateste paturile si pernele pentru sezonul rece. Acum, cat este inca soare si cald, spala toate paturile pentru a fi curate cand vei avea nevoie de ele. In plus, tot acum este o perioada buna sa speli pernele. Acestea trebuie spalate de doua ori pe an, deoarece in caz contrar risti ca acestea sa adune foarte mult praf, spori de mucegai si acarieni, devenind astfel un pericol pentru sanatatea ta.

5. Schimba decoratiunile

Odata cu venirea toamnei decoratiunile specifice verii nu au ce sa mai caute in casa ta. Strange-le si depoziteaza-le in cutii pana vara viitoare, apoi scoate decoratiunile specifice toamnei.

6. Creeaza noi decoratiuni specifice toamnei

A venit toamna, iar odata cu aceasta temperaturile incep sa scada incet-incet. Frunzele copacilor isi schimba culoarea in nuante de galben, auriu, rosu si chiar maroniu. Adu si tu toamna in casa ta creand decoratiuni specifice acestui sezon.

Poti fie sa decorezi casa cu frunze uscate, in culori vii, fie sa creezi decoratiuni din ghinde si castane.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului