Amenajarea casei

#peroxid de hidrogen #utilizari #utilizari peroxid de hidrogen

Utilizari surprinzatoare ale peroxidului de hidrogen

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenata este o solutie care se gaseste in majoritatea gospodariilor, dar care este folosita in special in scopuri cosmetice. Peroxidul de hidrogen poate fi utilizat, insa, cu succes la indepartarea petelor si curatarea frigiderelor sau a suprafetelor din bucatarie.

Iata la ce poti folosi peroxidul de hidrogen:


Peroxidul de hidrogen in bucatarie


Curata tocatorul de lemn. Un tocator de lemn de bucatarie necuratat corespunzator este mediul ideal de dezvoltare al bacteriilor. Pentru a-l curata si dezinfecta bine, evita sa folosesti substante chimice dure. In schimb, peroxidul de hidrogen si otetul fac echipa buna si te vor ajuta sa cureti temeinic tocatorul.

Cultiva ciuperci in frigider. Cu ajutorul peroxidului de hidrogen poti cultiva ciuperci chiar la tine in frigider. Daca iti plac ciupercile, nu este foarte greu sa le cultivi chiar tu. Ai nevoie de ciuperci cu tulpina, rumegus sterilizat, cateva paie, pungi de hartie sau de plastic si peroxid de hidrogen. Intregul proces dureaza sase luni, insa investitia si timpul pierdut este minim.

Planteaza ciuperca in amestecul de paie si rumegus pe care le introduci intr-o punga. Peste acest amestec toarna o solutie formata din peroxid de hidrogen si apa. Sigileaza apoi punga si da la frigider sau intr-o camera racoroasa.

Asigura-te ca legumele sunt curate. Nimeni nu isi doreste sa consume fructe si legume cu bacterii. Pentru a te asigura ca aceste produse sunt bine curatate, adauga intr-un pulverizator cu apa 3% peroxid de hidrogen si pulverizeaza peste legume. Lasa solutia sa actioneze 5 minute, dupa care clateste bine cu apa curata.

Curata buretii de bucatarie. Nu poti sa scapi de mirosul neplacut al buretilor de bucatarie? Intr-un bol combina parti egale de apa calda si peroxid de hidrogen. Inmoaie buretii in aceasta solutie timp de 15 minute, dupa care clateste bine cu apa calda.


Peroxid de hidrogen pentru indepartarea petelor


Vin rosu. Petele de vin rosu pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul unei solutii formate din parti egale de peroxid de hidrogen si detergent lichid. Acopera pata cu aceasta solutie, sterge cu un prosop si clateste apoi cu apa calda.

Sange. Peroxidul de hidrogen este un agent de inalbire, astfel ca este foarte util in indepartarea petelor de sange. Toarna direct pe zona afectata si lasa sa actioneze timp de 5 minute. Sterge si clateste cu apa rece.


Peroxid de hidrogen pentru curatarea suprafetelor


Dezinfecteaza blaturile.
Peroxidul de hidrogen este ideal pentru curatarea si dezinfectarea blaturilor din bucatarie. Pulverizeaza pe suprafetele dorite, lasa sa actioneze timp de 5 - 10 minute, dupa care sterge cu o carpa umeda si curata.

Curata vasul de toaleta. Pentru a curata vasul de toaleta toarna solutia direct in vas, lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care cureti cu detergentul obisnuit. La final, clateste bine cu apa calda.

Curata frigiderul. Peroxidul de hidrogen non toxic este solutia ideala pentru curatarea frigderului. Pulverizeaza pe toate sufrafetele frigiderului, lasa sa se inmoaie si apoi sterge si clateste cu apa calda. De asemenea, peroxidul de hidrogen poate fi folosit si la curatarea masinilor de spalat vase.

Indeparteaza mucegaiul. Peroxidul de hidrogen face minuni la indepartarea mucegaiului. Aplica-l direct pe zonele afectate si lasa sa actioneze, dupa care sterge cu o carpa curata.



Sursa foto: financiarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului