Amenajarea casei

#flori #muste #curatenie #produse ecologice #zahar

Utilizari neobisnuite pentru zahar

Pe langa intrebuintarea sa in bucatarie si imaginea negativa pe care o are zaharul consumat in cantitati mari, acest ingredient poate juca si un rol pozitiv, in utilizari mai putin obisnuite. Foloseste-l in casa pentru a pastra florile proaspete mai mult timp, scapa de grasimea si vopseaua de pe maini sau incearca o epilare orientala.

Iata in continuare 8 utilizari neobisnuite pentru zahar :
 

1 Pastreaza dulciurile mai mult timp
 

Biscuitii si prajiturelele se pastreaza proaspete mai mult timp daca le pui intr-un borcan pe fundul caruia presari un strat subtire de zahar. Acesta absoarbe umezeala si impiedica prajiturile sa rancezeasca.
 

2 Remediu din zahar, facut in casa, pentru a scapa de muste
 

Mustele sunt purtatoare de boli, iar una dintre solutiile de a scapa de ele ti-o ofera chiar zaharul, de care aceste insecte sunt foarte atrase. Poti face o solutie in casa, amestecand apa sau lapte cu zahar brun, cateva bucatele de banana rascoapta, adaugand apoi un pesticid la aceasta compozitie.
 

3 Epileaza-te cu zahar
 

O metoda alternativa de epilat este cea cu zahar. Mai putin dureroasa fata de alte metode, epilarea cu zahar are un efect indelungat. Afla mai multe detalii din articolul Cum te poti epila cu zahar.
 

4 Foloseste zaharul la flori
 

Bobocii infloresc mai repede daca planta este tinuta intr-o solutie de otet, apa si zahar. La un litru de apa calduta se pun 3 linguri de zahar si 2 de otet. Otetul este folositor deoarece distruge bacteriile, astfel incat floarea ramane proaspata mai mult timp, iar zaharul ofera plantei nutrientii de care are nevoie pentru a inflori. Pune florea intr-o vaza cu aceasta apa amestecata cu otet si zahar astfel incat 10 cm din tulpina sa stea in solutia lichida.  

Afla si alte detalii din articolul Cum sa pastrezi cat mai mult timp florile in vaza.
 

5 Protejeaza plantele de paraziti cu ajutorul zaharului
 

Cand plantezi legume, poti pune o lingurita de zahar in groapa sapata. Zaharul absoarbe umiditatea si astfel impiedica dezvoltarea microorganismelor care mananca radacina. Zaharul poate fi folosit si in cazul plantelor care au fost deja atacate de paraziti. Astfel de plante prezinta noduri inestetice la radacina si au un aspect nesanatos. Zaharul imprastiat in gradina creeaza un mediu neospitalier pentru viermii care ataca plantele.
 

6 Imbunatateste aspectul pielii tale cu zahar
 

Fa o solutie din jumatate de lingurita de zahar si suc de la o jumatate de lamaie. Foloseste aceasta solutie pentru petele aparute pe maini. Las-o sa actioneze cateva minute, apoi sterge bine.
 

7 Curata mainile de vopsea, grasime, murdarie
 

Daca te-ai stropit cu vopsea direct pe piele, daca ai mainile murdare de grasime sau negreala, o solutie diluanta poate irita pielea si, prin urmare, nu este cea mai buan solutie. Foloseste, in schimb, o combinatie de ulei si zahar. Cele doua ingrediente dezlipesc vopseaua, zaharul avand un rol abraziv, in timp ce uleiul hidrateaza pielea.
 

8 Aprinde focul cu zahar
 

Atunci cand folosesti carbuni pentru a aprinde focul, poate sa dureze ceva pana cand acestia iau foc. Arunca cateva lingurite de zahar in apropierea acestora. La temperaturi ridicate , zaharul se descompune in substante chimice usor inflamabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea