Amenajarea casei

# folia de aluminiu in bucatarie #folie de aluminiu #curatenie casa

Utilizari neobisnuite pentru folia de aluminiu

Folia de aluminiu, atat de pratica in bucatarie, are o multime de intrebuintari care depasesc sfera gatitului. Descopera, in continuare, cateva utilizari mai putin obisnuite ale foliei de aluminiu!

1 La curatenie

Folia de aluminiu se poate dovedi un aliat de nadejde la curatarea diverselor suprafete si accesorii din casa. Iata cateva dintre utilizarile acesteia:
 

  • Cu un ghem de folie de aluminiu poti indeparta resturile de mancare lipite pe oale si tigai. Solutia se va dovedi cu atat mai eficienta si economica daca ai gatit folosind folie de aluminiu - aceasta poate fi, asadar, reutilizata sub forma de "perie de oale".
  • Iti poti proteja cuptorul de petele de mancare acoperind gratarul cu folie de aluminiu. In acest fel, vasul cu mancare, plasat pe gratar, nu va murdari cuptorul. Atentie: evita sa pui folie de aluminiu la baza cuptorului, deoarece risti sa provoci un incendiu.
  • Tacamurile din argint sau cele argintate pot fi curatate cu succes cu ajutorul foliei de aluminiu. Ce ai de facut? Inveleste o oala in folie, adauga apa rece si doua linguri de sare, dupa care insereaza tacamurile patate. Lasa solutia sa actioneze pret de 2-3 minute, dupa care scoate tacamurile si sterge-le cu o carpa uscata.
  • Pastreaza tacamurile din argint sau pe cele argintate, proaspat curatate, deasupra unei folii de aluminiu - in acest fel, eviti patarea lor. In situatia in care nu planuiesti sa le folosesti prea curand, infasoara, intr-o prima faza, fiecare tacam in celofan (eliminand cat mai mult aer), dupa care infasoara toate tacamurile in folie de aluminiu si sigileaza capetele.
  • Bijuteriile patate pot avea de castigat de pe urma utilizarii foliei de aluminiu la curatarea lor. Inveleste un bol in folie, adauga apa fierbinte si o lingura de detergent fara inalbitor, sub forma de pudra. Adauga bijuteriile si lasa solutia sa actioneze 1 minut. Clateste-le bine si, apoi, lasa-le sa se usuce de la sine.
  • Un fier de calcat plin de pete nu este tocmai ceea ce ti-ai dori sa folosesti la indepartarea cutelor de pe haine. Prin urmare, igienizeaza-l cu folie de aluminiu: nu trebuie decat sa treci fierul de calcat incins pe suprafata unei astfel de folii.


2 In garaj

Uneltele pe care le adapostesti in garaj pot fi, la randul lor, curatate sau ascutite, dupa caz, cu ajutorul foliei de aluminiu:
 

  • Foarfecele tocite pot fi ascutite daca le folosesti pentru a taia un strat gros de circa 6-8 folii de aluminiu. Poti repeta procedura ori de cate ori foarfecele tale nu mai taie in mod corespunzator.
  • Suprafetele din crom isi pot recapata stralucirea daca le vei lustrui cu o folie de aluminiu si putina apa. Este important sa insisti pana cand suprafetele cromate stralucesc de curatenie.
  • Poti folosi cu succes folia de aluminiu si la curatarea gratarului. Metoda se va dovedi destul de eficienta, in special atunci cand nu ai la indemana o perie de sarma.
  • Curatarea tavii in care se scurge intreaga grasime de la carnea pregatita pe gratar risca sa iti dea batai de cap. Poti scapa de grija daca invelesti, in prealabil, tava in cauza in folie de aluminiu. La final, nu va trebui decat sa indepartezi folia.


Foto : bonappetit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului