Amenajarea casei

#mere #maioneza #alimente #utilizarea alimentelor

Utilizari neobisnuite ale alimentelor

Orice gospodina are trucurile ei pe care le foloseste in gospodarie. Exista multe alimente care pot fi avea cele mai neobisnuite intrebuintari . Spre exemplu, bananele pot fi folosite pentru curatarea obiectelor din argint dar si a frunzelor plantelor de interior. De asemenea, cojile bananelor pot fi utilizate pentru a da luciu obiectelor din piele. Iata si alte alimente si intrebuintarile lor neobisnuite:

 

Mere

Daca ai cumparat rosii care nu s-au copt bine, poti sa apelezi la un mic truc pentru a grabi coacerea lor chiar si dupa achizitionare. In loc sa le lasi la copt in soare, aseaza-le intr-o punga din hartie, maro, in care se afla si un mar cop. Procesul de coacere va fi grabit cu cateva zile.

 

Unt

In cazul in care margelele sau lantisoarele tale din cutia cu bijuterii s-au incalcit, solutia pentru a le descalci fara sa le rupi este untul. Asadar, unge cu unt zonele in care acestea sunt incalcite si intinde-le pe un servetel. Foloseste apoi un ac sau o scobitoare pentru a le deznoda. Dupa ce ai finalizat operatiunea va fi nevoie sa clatesti bijuteriile.

 

Lapte

 

Laptele poate fi folosit pentru a indeparta petele de cerneala de pe diverse tesaturi. Asadar, in cazul in care s-a scurs cerneala din rezervorul stiloului pe camasi sau pe lenjeria de pat, este recomandat sa pui lapte peste pata si sa-l lasi sa actioneze timp de cateva zeci de minute. Nu-ti face griji pentru petele lasate de lapte, acestea se vor indeparta usor cu detergent obisnuit.

 

Piper

 

In cazul in care vrei sa speli mai multe rufe colorate, pentru a evita ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora este bine sa adaugi in masina de spalat o lingurita de piper.

De asemenea, piperul poate fi folosit pentru prepararea unei solutii de indepartare a tantarilor. Prepara o solutie din 1 cana cu lapte, 150 g zahar si 50 g de piper. Fierbe acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Aseaza ulterior mixtura in diverse recipiente pe care sa le depozitezi strategic in casa, pentru a atrage tantarii si alte insecte deranjante.

 

Sare

 

Sarea poate fi folosita pentru indepartarea petelor de pe rufe dar si pentru improspatarea culorilor. Asadar, in cazul in care ai haine patate, presara sare inainte de a le spala in mod obisnuit. Sau, daca vrei sa revigorezi culorile hainelor tale, pune doua linguri de sare in compartimentul pentru detergent.

 

Maioneza

 

In cazul in care micutii tai au desenat cu carioca mobilierul, nu dispera. Aseaza maioneza pe urmele de carioca de pe mobila, lasa sa actioneze timp de cateva minute si apoi sterge cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.

 

Paine

 

In cazul in care scapi din mana un pahar sau o farfurie, dupa ce ai adunat cioburile mari, vizibile, ia o felie de paine si trece-o peste locul respectiv, pentru a aduna cioburile greu de vazut cu ochiul liber.

Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete de pe pereti si tapet dar si pentru pastrarea prospetimii fursecurilor. Asadar, strecoara o felie de paine in punga in care ai depozitat fursecurile pentru a le prelungi prospetimea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea