Amenajarea casei

#sfaturi practice casa #curatenie #sfaturi practice #curatenie sarbatori

Ustensile practice pentru curatenia de sarbatori

Pregateste-te pentru curatenia de sarbatori cu cele mai potrivite ustensile si aparate de menaj. Conform traditiei, trebuie sa pasesti in noul an intr-o casa curata. Pentru rezultate optime, fa-ti din timp un stoc de lavete si accesorii pentru curatenie.

Iata cateva ustensile practice pentru curatenia de sarbatori:


Lavete din microfibra

Lavetele din microfibra sunt unele dintre cele mai ieftine produse de curatat. Foloseste lavetele din microfibra pentru curatare uscata sau umeda. Acestea absorb foarte bine praful, lichidele si murdaria, fara sa lase urme.

Avantajul acestui tip de laveta il reprezinta faptul ca poate fi spalata si refolosita. Cele mai ieftine lavete din microfibra costa 2 lei. Exista si lavete care costa 15 lei. Acestea din urma sunt mai complexe, confectionate din microfibre si poliuretan termoplastic.


Curatitor universal


Pentru o treaba complexa cum este curatenia de sarbatori este bine sa ai la indemana un produs bun la toate. Curatitorul universal este o solutie pentru degresarea suprafetelor, dizolvarea impuritatilor, scoaterea petelor, indepartarea urmelor de adezivi sau curatarea zonelor murdare din baie si bucatarie.

Un astfel de produs poate fi folosit fara probleme pe suprafete din materiale diferite, precum email, cauciuc sau plastic. Un curatitor universal pentru casa si masina costa in jur de 20 lei.


Mop

Mopul este un produs util in orice gospodarie pentru curatarea podelei, tavanului si peretilor. Cel mai simplu mop este cel cu maner, laveta sau fasii din microfibre. Mopul are un maner ajustabil si un material absorbant pentru inlaturarea mizeriei, firelor de par si prafului. Un astfel de produs costa 25 lei.

Mopul cu aburi este destinat curatarii si purificarii suprafetelor cu puterea aburului fierbinte. Manerul telescopic si rezervorul de apa cu o capacitate de a produce aburi un sfert de ora face din acest aparat unul dintre cele mai performante si utile in gospodarie. Un mop cu aburi poate costa in jur de 400 lei.


Saci si pungi de plastic

Cand faci curatenie generala de sarbatori, ai intotdeauna nevoie de pungi si saci pentru sortarea lucrurilor si aruncarea gunoiului. Daca depozitezi separat hainele si accesoriile pentru sezonul cald, pune-le in saci vacum. Acestia ajuta la economisirea spatiului de depozitare. Pentru un set de saci vacum platesti 18 lei.

Sursa foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea