In cazul in care vrei sa-ti amenajezi bucataria si te-ai ocupat de piesele de mobilier si de aparatele electrocasnice mai voluminoase, iti propunem sa-ti faci o lista cu cateva ustensile indispensabile. Poate ca par lipsite de importanta insa in realitate aceste obiecte sunt foarte utile. Astfel, indiferent de cat timp iti petreci zilnic in bucatarie , este bine sa ai la indemana urmatoarele ustensile:
1 Tocatoare
Ca sa protejezi blatul sau fata de masa este foarte important sa ai cateva tocatoare. Este de preferat sa optezi pentru unele din plastic pentru ca cele din lemn se deterioreaza mai usor. In plus, lemnul permite infiltrarea mai usoara a bacteriilor.
2 Cutite
Un set de cutite de marimi diferite, speciale pentru paine, fructe sau carne sunt de asemenea de folos intr-o bucatarie. Pentru o siguranta mai buna, opteaza pentru unele care vin insotite de un support special.
3 Cutit pentru cartofi
Si o ustensila cu ajutorul careia poti decoji cartofii si legumele este de asemenea indispensabila intr-o bucatarie.
4 Razatoare
Razatoarele sunt de asemenea foarte importante intr-o bucatarie, mai ales pentru varza, morcov sau cascaval. Pe langa cele cu dimensiuni mai mari si mai multe fete, deosebit de utile sunt cele foarte mici, care pot fi folosite direct deasupra oalei in care gatesti.
5 Tel
Chiar daca ai mixer sau robot de bucatarie , un tel este foarte util in bucatarie. Il poti folosi pentru a impiedica formarea de cocoloase atunci cand faci clatite, mamaliga sau diverse sosuri.
6 Desfacator de conserve
Ca sa eviti sa te accidentezi in timp ce tai cutii de conseva iti recomandam sa-ti dotrezi bucataria cu o ustensila speciala pentru acest lucru. De regula, aceasta vine la set cu tirbuson si desfacator de sticle, alte ustensile la fel de importante intr-o casa.
7 Set de spatule
Ca sa nu deteriorezi tigaile in timp ce gatesti este bine sa folosesti spatula din lemn sau teflon.
8 Accesoriu pentru piure
Este bien ca bucataria ta sa fie dotata si cu o ustensila speciala pentru pisat cartofii. Stim cu totii ca piure-ul facut cu lingura sau furculita are cocoloase iar cel batut cu mixerul este prea “lipicios”.
9 Palnie
Chiar daca nu folosesti foarte des un asemenea accesoriu este bine sa-l ai. Odata si-odata tot va trebui sa torni un lichid dintr-o sticla in alta.