Amenajarea casei

# uscare haine #alternative #haine #casa #pericol

Uscatul hainelor in casa, un pericol pe care putini il constientizeaza! Alternative la care poti apela

Multe persoane fac greseala de a-si usca hainele in casa, in special in sezonul rece. Acest lucru nu este deloc sanatos pentru cei care locuiesc in incinta respectiva.

In timpului procesului de uscare, din haine se vor rdica vapori de apa. Acesti vapori favorizeaza aparitia mucegaiului. Odata cu aparitia acestuia, riscul de a dezvolta aspergiloza este foarte mare. Aceasta este o boala pulmonara infectioasa provocata de o specie de fungi denumita Aspergillus fumigatus.

Medicii din Statele Unite ale Americii avertizeaza ca persoanele care isi usuca hainele pe radiator pot dezvolta ciuperci si infectii pulmonare din cauza mucegaiului care se formeaza ca urmare a umezelii, scrie libertatea.ro.

Alternative la care poti apela

1. Nu ai curte sau balcon si esti nevoit sa usuci hainele in casa? Achizitioneaza un uscator. Poti introduce hainele in uscator de indata ce le scoti din masina de spalat. Va dura maximum o ora pana cand vor fi complet uscate. Vei economisi atat timp cat si spatiu, iar aerul din casa va fi mai proaspat.

2. Daca nu iti permiti un uscator pentru rufe cumpara un dezumidificator pe care sa-l amplasezi in locurile in care obsinuiesti sa pui rufele la uscat. Nu ezita sa aplasezi cate un dezumidificator in fiecare camera daca este necesar.

Sursa foto: diyhousehelp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea