Amenajarea casei

# pericol pentru sanatate # haine casa # uscare haine #mucegai #solutii

Uscarea hainelor in casa, periculoasa pentru sanatate! Ce trebuie sa stii

Uscarea hainelor in casa este extrem de periculoasa pentru sanatate, in special in timpul iernii cand deschizi foarte rar geamul pentru a aerisi.

 

Umiditatea din haine duce la formarea de mucegai, iar cei care stau intr-o locuinta in care se formeaza mucegai vor suferi in timp de aspergiloza, o boala pulmonara infectioasa provocata de mucegai (mai exact de ciuperca Aspergillus fumigatus).

Daca nu ai alternative pentru a usca rufele pe balcon, avem cateva solutii la care poti apela cu incredere pentru a preveni aparitia mucegaiului.

Dezumidificatoarele fac minuni

Dezumidificatoarele fac adevarate minuni in prevenirea aparitiei mucegaiului. Pentru a nu-ti pune familia in pericol apeleaza la achizitionarea ca te unui dezumidificator pentru fiecare camera. Inclusiv pentru baie si pentru zona in care obisnuiesti sa usuci hainele. Sau in special pentru aceste zone. Daca nu ai geam la baie este indicat sa ai un dezumidificator care sa absoarba umiditatea din aer.

Un dezumidificator In acest fel, riscul aparitiei mucegaiului este redus corespunzator.

Achizitioneaza un uscator de rufe

Uscatorul de reufe este esential intr-o casa in care nu exista balcon. Fie il poti achizitiona separat, fie poti achizitiona o masina de spalat cu uscator (astfel va ocupa si mai putin spatiu). Dupa spalare, in maxim o ora, hainele vor fi uscate iar in casa nu se vor forma vapori de apa care sa duca la aparitia mucegaiului. In plus, economisesti si timp, hainele uscandu-se mult mai repede decat cele intinse pe sarma.

Sursa foto:  vileda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului