Amenajarea casei

#impachetare bagaj #mutare

Urmeaza sa te muti? 7 lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a-ti usura munca

Daca urmeaza sa te muti si ideea impachetarii te streseaza, sa stii ca exista cateva trucruri care iti pot usura munca si pot face mutarea mult mai usoara si mai placuta. Iata cateva dintre acestea.

Organizeaza o vanzare in garaj sau o donatie

Poate ca aceasta mutare este perfecta pentru a renunta la o parte din mobilier si nu numai. Organizeaza din timp o vanzare in garaj, sau cauta o organizatie caritabila care se va bucura sa preia piesele si obiectele de care nu mai ai nevoie. Astfel poti scapa de o multime de lucruri vechi sau de care nu mai ai nevoie, iti usurezi mutarea si, totodata, faci loc pentru alte lucruri, noi si mai frumoase.

Eticheteaza totul in cele mai mici detalii

Desigur, evidentierea cutiilor cu etichete gen “bucatarie” sau “dormitor” vor fi foarte utile, dar va fi si mai de folos sa stii exact ce este in acele cutii inainte de a le deschide. Astfel vei economisi mult timp in noua casa atunci cand te vei ocupa de despachetat. Cunoasterea locului tuturor obiectelor este unul dintre cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste ambalarea pentru o mutare, deoarece nu va trebui sa cotrobai prin toate cutiile pentru a gasi obiectele necesare.

Foloseste containere usor accesibile pentru jucariile si hainele copiilor

Este foarte probabil ca micutul tau, odata ajuns la destinatie sa doreasca tricoul cu dungi rosii sau jucaria de plus primita de la bunica. Daca vei avea acces rapid la ele, vei salva multe lacrimi si momente dureroase. De aceea ar fi minunat sa ambalezi hainutele si jucariile copiilor in cutii la care sa ai acces usor si in care sa poti vedea ce se afla.

Protejeaza piesele plate si fragile

Lucrurile plate si fragile, cum pot fi oglinzile sau sticla de la vitrine, le poti transporta in conditii de maxima securitate daca le asezi pe saltele sau folosesti cutii speciale pentru ele. Ele ar trebui ambalate si invelite ca oricare alt obiect, dar si asigurate si protejate pentru a nu se sparge in timpul transportului.

Incepe incarcarea camionului cu cele mai grele obiecte sau cutii

In timpul transportului obiectelor cu un camion mare, distributia greutatii este importanta. Aseaza cele mai grele obiecte in partea de jos si pe cele usoare pune-le deasupra. Daca nu vei face acest lucru, risti sa deteriorezi lucrurile si, totodata, sa periclitezi miscarea camionului.

Impacheteaza canapeaua pe verticala si nu pe orizontala

Iata un alt sfat foarte bun in cazul in care impachetezi lucrurile pentru a te muta. Daca vei impacheta canapeaua pe verticala si nu pe orizontala, vei economisi loc pretios in camion, castigand astfel mai mult spatiu pentru restul obiectelor. Plaseaza canapeaua in coltul frontal al camionului - astfel vei asigura si distribuirea greutatii intr-un mod echilibrat si ii vei oferi si cel mai bun sprijin posibil.

Decongeleaza frigiderul inainte de transport

Se pare ca multi din cei care se muta uita sa isi decongeleze frigiderul inainte de mutare, ceea ce poate fi foarte neplacut. Daca el nu a fost dezghetat corect, va curge apa in camion si pe lucrurile din acesta, lucru care se poate evita usor prin dezghetarea frigiderulului cu 24 de ore inainte de transport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare