Amenajarea casei

#salvare urangutan #mainute #specii pe cale de disparitie #urangutan

Urangutanul, o specie pe cale de disparitie! Ajuta si tu la salvarea acesteia

Urangutanii isi pierd habitatul natural din cauza defrisarii padurilor tropicale, care are loc pe o intindere de mii de hectare in fiecare an. Peste 120.000 de copii din 34 de tari si 5 continente au initiat campania sociala “Hello My World”, prin intermediul careia si-au propus salvarea urangutanului, una dintre cele mai inteligente creaturi din lumea animala si care se afla pe cale de disparitie.

Prin implicarea in initiativa “Hello My World”, copiii  vor sustine protejarea si conservarea urangutanilor si vor cunoaste mai multe despre habitatul natural al acestora in timp ce ii vor ajuta sa faca tranzitia inapoi in padurile tropicale.

“Campania internationala marcheaza, totodata, implinirea a 30 de ani de activitate Helen Doron English la nivel mondial. Prin intermediul ei dorim sa-i invatam pe copiii din intreaga lume, importanta cooperarii si compasiunii pentru lumea pe care o impartasim”, declara unul dintre cei mai reputati profesori de limba engleza din lume, Helen Doron,  creatoarea metodei inovative de predare a limbii engleze pentru copii si adolescenti care ii poarta numele.

Specialistul considera ca educatia nu consta numai in numarul de cunostinte pe care copilul le dobandeste, ci mai ales in felul in care acesta percepe toleranta, cooperarea si responsabilitatea sociala ca pe niste valori intrinseci. ”Trebuie sa-i invatam pe copii sa devina buni cetateni ai acestei lumi si sa scoatem in evidenta valori precum compasiunea si daruirea, este o parte importanta a misiunii noastre educationale. De 30 de ani Grupul Educational Helen Doron a sustinut si continua sa sustina organizatiile ecologice locale si internationale. Credem ca a venit timpul sa impartasim aceasta initiativa cu elevii nostri si copiii de pretutindeni si sa-i invitam sa devina ambasadori ai campaniei”,  spune Helen Doron.

Copiii implicati in acest proiect international vor afla mai multe despre dificultatile cu care se confrunta urangutanii intr-o lectie in limba engleza dedicata acestei cauze. In acest curs special conceput, copiii vor invata cum si de ce isi pierd animalele habitatul natural si cum plantarea palmierilor pentru productia uleiului de palmier poate duce la disparitia numeroaselor specii de animale. Lectia este conceputa pe nivele de varsta si include un cantec original si activitati interactive.

Profesorul britanic Helen Doron considera ca, pentru a raspindi toleranta si compasiunea peste tot in lume, trebuie sa-i incurajam pe copii sa invete limba engleza. Potrivit specialistului, aceasta este o unealta extrem de importanta care le va permite sa comunice unul cu celalalt si sa stabileasca noi relatii.

Copiii vor filma clipuri scurte si individuale in care isi vor arata sprijinul pentru urangutani si vor rosti cuvintele ”Hello My World”. ”Am decis ca aceasta lectie sa fie disponibila pentru publicul larg pentru a fi folosita de profesorii si de parintii de pretutindeni”, explica Simon Darr, director de marketing al Grupului Educational Helen Doron. ”Invitam copiii si parintii din intreaga lume sa ia parte la aceasta cauza importanta”, continua Darr.

Clipurile pot fi urmarite pe www.HelenDoron.com/world/hello, unde parintii si copiii sunt invitati sa voteze pentru clipurile lor preferate.

Alatura-te noua si creeaza un scurt videoclip pentru a-i ajuta si pe altii sa inteleaga importanta campaniei!  Impreuna putem face o schimbare!”, este indemnul organizatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare