Amenajarea casei

#fotografii #decoratiuni casa #fotografii de familie #rame fotografii

Unde si cum sa plasezi fotografiile de familie

Fotografiile de familie sunt intotdeauna dovezi ale dragostei si legaturii cu rudele tale, incepand cu cele mai apropriate si la cele pe care le vezi mai rar, dar pe care le apreciezi la fel de mult. Tocmai de aceea, o colectie cu fotografiile persoanelor dragi, pusa la vedere, te va ajuta sa rememorezi multe momente placute si sa te incarci imediat cu pozitivism.

Fotografiile de familie pot fi amplasate peste tot in casa, deoarece nu exista reguli. Daca vrei, insa sa faci din acest prilej un mod de a atrage atentia, poti sa le grupezi intr-un mod mai special sau sa le ampalsezi in zone surprinzatoare.

Pentru inceput, poti alege ramele in functie de cum vrei sa arate grupul tau de fotografii. Daca vrei sa le plasezi, intr-un mod organizat, pe o singura linie, atunci ar trebui sa cumperi identice si fotografiile sa fie scoase la aceeasi marime.

Daca vrei sa le grupezi intr-un aranjament asimetric, atunci poti alege rame de modele, dimensiuni si culori diferite si sa le aranjezi intr-o " neglijenta studiata".

Fotografiile de familie mai pot fi amplasate si pe un raft, masa sau comoda . Pentru asta iti vor trebui rame cu picior, care stau sprijinite, in pozitie verticala.

Cele mai frecvent folosite locuri pentru amplasarea portretelor de familie sunt livingul sau diningul, pentru ca acolo se strange toata familia sau prieteni si petrec mult timp impreuna, astfel incat pozele sunt mai usor vizibile.

Daca e vorba de fotografii mari, le poti amplasa deasupra semineului, de exemplu, daca detii asa ceva. Se presupune ca semineul este unul dintre punctele centrale ale camerei, deci fotografiile ar beneficia de expunere optima.

Un alt loc bun mai este perete din fata usii de intrare sau holul, aflat in vecinatatea usii. Astfel, toti musafirii tai vor avea posibilitatea sa le admire, imediat ce intra in casa.

Un alt loc minunat pentru amplasarea portretelor de familie este casa scarilor. Agata-le de-a lungul treptelor, parale cu acestea, pe peretele de sprijin si se vor evidentia foarte usor.

Ideal ar fi sa asortezi ramele fotografiilor cu celelalte piese de mobilier , mai ales daca sunt confectionate tot din lemn, sau macar sa se potriveasca cu stilul casei tale. Daca esti in pana de imaginatie, poti folosi clasicele ramele negre, subtiri, care se asorteaza cu orice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului