Amenajarea casei

#lavoare #lavoare baie #calitate superioara

Unde gasesti lavoare pentru baie de calitate superioara?

Lavoarele sunt disponibile in nenumarate forme, stiluri si materiale din care poti alege. Sunt cateva aspecte extrem de importante de care trebuie sa tii cont pentru a face o alegere potrivita. Pe unele dintre ele le cunosti cu siguranta, dar s-ar putea sa fie cateva care te vor lua prin surprindere.

 

Din acest motiv, iti recomandam sa nu treci cu vederea importanta alegerii unui lavoar baie de calitate pentru baia ta.

Caracteristicile unui lavoar de calitate

Pentru a putea numi un lavoar de calitate, acesta trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Cel mai important aspect este sa fie rezistent si sa treaca testul timpului fara sa se deterioreze. Asta inseamna sa isi pastreze luciul, sa nu se crape stratul invelitor de ceramica si sa nu se pateze.

In principal, marii producatori de ceramica indeplinesc cu brio aceste cerinte de calitate ale ceramicii. Unii producatori propun chiar inovatii in ceea ce priveste prelucrarea ceramicii pentru a-i asigura o perioada cat mai lunga de folosire cu intretinere cat mai simpla. Unul dintre acestia este Grohe care doteaza lavoarele de top cu un strat anti-aderent si o suprafata antibacteriana numita PureGuard care asigura un alb stralucitor al ceramicii pe termen indelungat.

 Producatori de lavoare

Exista nenumarate variante din care poti alege un lavoar pentru baia ta. Poti alege din zeci, daca nu chiar sute de producatori disponibili. Dar cum nici un lavoar nu seamana cu altul, nici producatorii nu sunt identici. Fiecare are avantajele proprii si pe langa stilul deosebit al modelelor, are si o tehnica proprie de productie. La ce sa fii atent cand alegi un producator de obiecte sanitare din ceramica?

  • Experienta – cu cat are mai multi ani de experienta, cu atat procesele de productie, dar si de proiectare sunt mai elaborate si mai inovatoare.
  • Garantia – ce garantie ofera produselor? Pe langa garantia obligatorie (2 ani), exista producatori care ofera garantie extinsa. De exemplu, Ideal Standard ofera pana la 25 ani de garantie.
  • Compatibilitatea cu alte elemente ale baii precum vasul de toaleta, mobilierul, accesoriile. Desi se intampla foarte rar, exista si aceasta exceptie, ca nuantele de alb sa nu fie similare. De aceea una dintre recomandarile expertilor in amenajarea baii este sa alegi un producator si sa optezi pentru gama intreaga de obiecte sanitare.

Trucuri de la experti privind chiuveta de baie

In functie de forma si de dispunerea baii, prima data ar trebui sa alegi ce tip de montare se potriveste ambientului pe care ti-l doresti. In principal ai de ales intre:

  • Lavoare suspendate – lavoarele suspendate se monteaza direct pe perete si pentru a acoperi racordurile se poate folosi un piedestal sau semi-piedestal. Avantajul lor este ca elibereaza foarte mult spatiu la nivelul podelei, ceea ce face baia sa para mai mare si mai aerisita, dar si mai simplu de curatat.
  • Lavoare pe blat – acestea se monteaza fie pe un blat suspendat, fie pe o piesa de mobilier. Datorita acestui aspect, nefiind ingradite de forme stricte, lavoarele pe blat sunt cele mai versatile modele.
  • Lavoare cu mobilier – sunt seturi complete de lavoar cu mobilier, modele compatibile doar unul cu celalalt. Avantajul este ca vor fi ca turnate si ca sub lavoar castigi un spatiu foarte practic de depozitare.
  • Lavoare incastrate/sub blat – aceste lavoare se incastreaza in mobilier. Avantajul mare pe care il au aceste lavoare este usurinta cu care se poate face curat in jurul lor.
  • Lavoarele freestanding - sunt jumatate lavoare, jumatate obiecte de decor. Extrem de frumoase, cu un aspect impresionant, se potrivesc in baile cu dimensiuni generoase. Nu sunt extrem de practice, dar compenseaza prin estetic.

Pe langa tipul de montare, atunci cand alegi un lavoar trebuie sa tii cont de dimensiune, forma si material. El trebuie sa se incadreze perfect in ambient, sa nu ocupe nici prea mult spatiu, nici sa fie prea mic, iar forma sa fie compatibila cu restul amenajarii. Descopera acum modelele de lavoare oferite de NeaKaisa si nu vei regreta!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea