Amenajarea casei

#lumanari #feng shui #miros

Uleiurile esentiale in Feng Shui

In filosofia Feng Shui mirosurile dintr-o casa sunt foarte importante pentru echilibrarea energiilor. Iarba de lamaie, trandafirul, floarea de portocal si bradul ajuta la armonizarea energiilor, in timp ce uleiurile esentiale de levantica si bergamonte sunt recomandate pentru relaxare si eliberarea stresului.

In general, specialistii Feng Shui recomanda folosirea uleiurilor aromate cat mai naturale. Esentele care au in componenta lor substante chimice duc la poluarea aerului, sustin acestia. Pentru ca in casa ta sa domine o energie pozitiva si proaspata opteaza intotdeauna pentru esente naturale.

Diversele arome au in general o influenta majora asupra starii de spirit a membrilor familiei si pot fi folosite ca remedii, pentru a echilibra energiile. Iata cateva situatii:


1 In cazul in care copiii tai sunt foarte agitati si neecooperativi foloseste usenta de musetel si lavanda pentru a-I calma.


2 Daca te simti presat de indatoririle de la serviciu si esti nevoit sa lucrezi noaptea acasa foloseste uleiuri de rozmarin, menta, eucalipt si iarba de lamaie. Acestea te vor stimula sit e vor ajuta sa-ti pastrezi concentrarea chiar si dupa miezul noptii.


3 Pentru noptile senzuale specialistii in Feng Shui recomanda extractul de ylang-ylang, lemn de santal, trandafiri , vanilie si iasmin.


4 Pentru a energiza casa specialistii Feng Shui recomanda folosirea uleiurilor de pin, eucalipt, menta si portocala. Folosesti produse de curatat , sapunuri si geluri de dus cu aceste arome pentru a-ti rdica moralul.

 

Lumanarele parfumate si Feng Shui


Lumanarelele si dispozitivele tip candela sunt elemente ale Focului in Feng Shui, astfel ca au rolul de a invoca energia purificatoare. Totodata, folosirea lor ajuta la imbunatatirea energiei din casa si duc la eliberarea stresului.

Adeptii Feng Shui recomanda folosirea lor in partea centrala, de sud, sud-vest si nord-est a casei.

Este bine sa optezi pentru lumanarele bio si sa le eviti pe cat posibil pe cele cu parafina . Si asta pentru ca lumanarile fabricate cu parafina, un derivat din petrol, elimina in timpul substante toxice, chiar alergene.

Aprinderea mai multor lumanari din parafina intr-un spatiu inchis irita tractul respirator. In schimb, poti folosi cu incredere lumanari din ceara de albine sau ceara de soia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului