Amenajarea casei

#turcoaz #decorarea casei #tendinte 2010

Turcoazul – culoarea anului 2010

Pantone , autoritatea globala in domeniul culorilor si standardelor de culoare pentru industria designului interior a prezis ca turcoazul va fi culoarea anului 2010. Combinand calitatile senine ale albastrului si aspectele revigorante ale tonurilor de verde, turcoazul inspira ganduri de liniste, o cale de evadare din problemele vietii de zi cu zi. Turcoazul ajuta la refacerea bunei noastre dispozitii.

Indiferent ca iti imaginezi un ocean linistit ce inconjoara o insula tropicala sau doar o piatra protectoare pe care o tii pe birou, turcoazul este o culoare la care cei mai multi oameni raspund pozitiv. Ea flateaza in mod universal, este atragatoare atat pentru barbati, cat si pentru femei si poate fi integrata cu usurinta in designul interior.

In multe culturi turcoazul este considerat un talisman de protectie, o culoare a compasiunii si vindecarii profunde, precum si o culoare a credintei si adevarului, inspirata de apa si cer. De-a lungul anilor de studiu al culorilor, s-a descoperit ca pentru multi oameni turcoazul reprezinta o evadare placuta si primitoare intr-un paradis tropical, chiar daca este doar o fantezie.

Cu tonurile sale atat calde, cat si reci, turcoazul se potriveste cu oricare alta culoare din spectru. El adauga emotie nuantelor neutre de maro, completeaza rosul si rozul, creeaza un aspect maritim clasic impreuna cu bleumarinul, anima nuantele de verde si se completeaza cu tonurile de galben.

Turcoazul este astfel o modalitate foarte buna de a introduce elementul de surpriza intr-un interior traditional.


Iata cateva sugestii de design pentru a-ti decora casa cu turcoaz :


O pata de culoare prin accesorii


Turcoazul este un accent de culoare excelent. Poti anima o camera in culori neutre cu accesorii turcoaz precum abajururi, perne, covorase sau draperii. Perdelele turcoaz, de asemenea, pot arata uimitor. Si tesaturile pot fi o solutie cand vrei sa insufletesti atmosfera.



Foloseste culori contrastante


Turcoazul este o culoare distinctiva, cu personalitate. Nu este asadar surprinzator faptul ca in contrast cu alte culori creeaza efecte de-a dreptul interesante. In combinatie cu ciocolatiu, de exemplu, turcoazul arata neasteptat de bine.

Nuantele de portocaliu si maro contrasteaza intr-un mod frapant cu turcoazul. Nu-ti fie teama sa experimentezi cu vopsea si esantioane din stofa.


Denota stil folosind turcoaz
 

Alegerea turcoazului pentru decorarea casei arata ca ai un stil unic. Aceasta culoare se adapteaza foarte bine la designul modern, neobisnuit. Poti, spre exemplu, vopsi dulapurile din lemn de bucatarie pentru a da personalitate zonei tale de gatit.
 

Foloseste stofa turcoaz
 

Stofa este una dintre modalitatile cele mai simple si ieftine pentru a introduce turcoazul in schema de culori a casei tale. Daca te pricepi la cusut sau ai o prietena care te poate ajuta, incearca sa faci o cuvertura pentru canapeaua ta, fete de perne, huse pentru scaune sau alte elemente de decor.

Odata ce ai inceput sa cumperi tesaturi turcoaz, s-ar putea sa descoperi ca e greu sa te hotarasti pentru o singura nuanta. O cuvertura pentru canapeaua ta, de exemplu, este o modalitate foarte buna de a te juca cu diferite tonuri de turcoaz si alte culori contrastante.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea