Amenajarea casei

#umplutura #poliester #perne #latex #rezistenta #puf de gasca

3 ponturi ca sa alegi perna ideala

Perna pe care te odihnesti este mai mult decat un accesoriu al patului tau. Ea iti influenteaza starea de spirit si nivelul de energie din zorii zilei, pentru ca un somn prost inseamna indispozitie generala la trezire. In plus, nu orice tip de perna se potriveste anatomiei tale, modului in care dormi si stilului tau de viata in general.

Fara doar si poate, o perna de proasta calitate, care nu iti ofera suport in timpul somnului, se supraincalzeste si nu are dimensiunea ideala te predispune la aparitia durerilor de gat, de spate si senzatiei de oboseala dimineata. Iata ce este recomandat sa urmaresti atunci cand iti cumperi o perna noua, pentru un somn dulce, ca de bebelus!

1 Umplutura pernei

Primul lucru care face diferenta de pret intre mai multe variante de perne este umplutura. In prezent, exista optiuni adaptate bugetului si nevoilor fiecaruia.
 

  • Puf de gasca: este cea mai populara umplutura, deoarece rezista mai mult in timp, are o densitate pufoasa, nu absoarbe umezeala in interior si nu se supraincalzeste; in schimb, este un tip de perna costisitor;
  • Poliester: pernele din poliester sunt usor de curatat la masina de spalat si foarte ieftine; dezavantajul lor este acela ca favorizeaza aparitia transpiratiei in timpul somnului si se uzeaza rapid;
  • Spuma cu memorie: un tip nou de umplutura, care ofera un suport excelent partii superioare a corpului, insa are o densitate mai dura;
  • Latex: ideal pentru cei care sufera de alergii, deoarece nu atrage acarienii si alti alergeni;

2 Densitatea si forma pernei

La fel de importante pentru confortul tau sunt densitatea si forma pernei pe care o alegi. Fa decizia corecta, gandidu-te la pozitia ta preferata de somn. Asadar, daca dormi:
 

  • Pe burta: ai nevoie de o perna de densitate medie, cu ridicare moderata;
  • Pe o parte: ai nevoie de o perna ferma, cu grad inalt de ridicare (asigura-te ca umple spatiul dintre ureche si umar, astfel incat capul si gatul sa fie perfect aliniate)
  • Pe spate: ai nevoie de o perna de densitate mica, cu grad de ridicare redus;

3 Rezistenta pernei

Un alt criteriu de care este bine sa tii inainte sa investesti intr-o perna este rezistenta ei pe termen lung. Pernele ieftine, umplute cu poliester, rezista 10-12 luni pana sa isi piarda forma. In schimb, o perna umpluta cu puf de gasca, va ramane la fel de functionala si dupa 5 ani de utilizare!

De asemenea, un invelis protector va prelungi viata pernei tale, iar aerisirea ei la soare dimineata ii va mentine densitatea optima.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului