Amenajarea casei

#microbi baie #sfaturi practice # curatenie baie #curatenie #curatenie in baie

Tu stii care este cel mai murdar loc din baie? Vei fi uimit!

Probabil te gandesti ca cel mai murdar loc din baie este toaleta! Gresit! Bacteriile si microorganisme patogene se adscund in locuri pe care nici nu ti le-ai imagina. Potrivit unui studiu relaizat de un profesor in microbiologie de la Universitatea din Ohio, Statele Unite, podeaua este locul cel mai murdar din casa.

Profesorul sustine ca podeaua este locul cu cei mai multi microbi pe centimetru patrat, adaugand ca multimea bacteriilor variaza in functie de traficul din baie, obiceiurile celor care o folosesc si modul in care este curatata podeaua.

Chiar la 1 minut dupa ce a fost spalata, pe podeaua baii se aduna aproximativ 100 de germeni pe centimetru patrat, iar dupa aproximativ o ora acest numar creste la un milion, potrivit realitatea.net.

Podeaua nu este numai cea mai intinsa suprafata din baie, insa este si cea mai predispusa la murdarie. in scurt timp ea se umple de bacteriile pe care le aducem de afara, reziduri de produse de ingrijire, fire de par, blana de animale, etc.

La un studiu amanuntit s-a descoperit ca pe podele se gasesc stafilococi si bacterii periculoase precum E.coli, care este responsabila de problemele digestive si infectiile urinare.

Cu siguranta de acum inainte vei curata mai des podeaua baii. Mai mult, este indicat ca aceasta sa fie curatata cu ajutorul substantelor antibacteriene, pentru a distruge cat mai multi microbi periculosi!

Sursa foto: tileideaz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea