Amenajarea casei

#schimbare asternuturi #asternuturi #sfaturi curatenie #curatenie #curatenie casa

Tu la cat timp schimbi asternuturile de pat? Iata de ce trebuie sa faci acest lucru mai des

Schimbarea asternuturilor de pat este un obicei sanatos pe care putini oameni il fac cu regularitate. Obiceiul de a nu schimba cu regularitate asternuturile de pat este mai nociv decat pare.

Pe langa faptul ca somnul este mai odihnitor in momentul in care asternuturile sunt proaspta schimbate si miros a curat, acest obicei te poate salva de multe neplaceri. Un expert a explicat care sunt surprizele neplacute care ne asteapta intre asternuturi atunci cand nu le spalam frecvent.

"In timpul somnului, continuam sa transpiram si sunt eliberate uleiuri ale corpului si mizerie. E posibil sa gasesti saliva, urina, secretii intime si materii fecale in fibre. Daca cearceafurile nu sunt spalate regulat, iar persoana are rani sau zgarieturi, ele se pot infecta. Pot lua de pe cearceafuri piciorul atletului sau alte bacterii. Curatarea neregulata a cearceafurilor si fetelor de perna permite ca lichidele sa patrunda in perne si in saltele, ori acestea sunt mult mai dificil de curatat decat sa arunci cearceafurile in masina de spalat", povesteste Mary Marlowe Leverette, pentru attn.com.

In plus, celulele moarte ale pielii aflate pe cearceafuri vor atrage acarienii, excrementele acestora provocand alergii ale pielii si astm.

"In mod ideal, cearceafurile ar trebui spalate in fiecare saptamana folosind cea mai fierbinte temperatura a apei permisa pentru respectiva tesatura. Daca vremea e calda si transpiri puternic sau daca esti bolnav, sunt recomandate spalari mai dese", adauga Mary.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea