Amenajarea casei

#lanterna #ciocan #sfaturi practice casa #sfaturi practice #trusa scule #trusa de urgenta #scule

Trusa de urgenta. 7 scule pe care trebuie sa le ai mereu prin preajma

Un bec ars, o teava sparta, un scaun rupt. Intr-o casa se intampla fel si fel de incidente, dar nu pentru fiecare in parte e cazul sa chemi vreun mester. Poti repara si tu una, alta, insa pentru asta iti trebuie o trusa de urgenta. Iata ce trebuie sa contina ca sa nu te ia nimic prin surprindere:

Creeaza o trusa pe care sa o tii intr-o debara cat mai la indemana, astfel incat sa ajungi la ea chiar si cu ochii inchisi, vorba aceea. Sa nu razi, dar chiar s-ar putea sa fii nevoit, in cazul unei pene de curent. In ea trebuie sa ai neaparat:

Un creion de tensiune. Este o mica surubelnita cu un led in capat si iti va fi de folos ca sa verifici prezenta curentului electric pe un circuit alternativ.

Ciocan si cuie. Un ciocan si cateva cuie se vor dovedi extrem de utile in cazul in care se desprinde un raft sau trebuie sa fixezi in perete un tablou. Pentru atata lucru nu e cazul sa apelezi la un mester, de aceea e bine sa ai in casa ustensilele necesare.

Chei. Ei bine, tot in celebra trusa trebuie sa ai si cateva chei, in caz ca vreo garnitura de la chiuveta cedeaza si trebuie inlocuita. Vei vedea ca esti nevoit sa opresti alimentarea cu apa si, de multe ori, lipsesc robinetii astfel ca niste chei fixe iti vor veni in ajutor.

Becuri. In ziua de astazi, producatorii dau asigurari ca becurile sunt mult mai rezistente si au viata lunga, insa nu se stie niciodata cand te trezesti in bezna. De aceea e bine sa ai in debara, intr-un loc accesibil, unul sau doua becuri de rezerva.

Lanterna. Si tot pentru astfel de situatii, ia in calcul sa tii la indemana o lanterna. O poti pastra in bucatarie sau in sertarul biroului, oricum, intr-un loc in care sa ai acces la ea imediat. E de preferat lanterna in locul lumanarilor, intrucat acestea pot fi mult mai periculoase.

Super glue. Poate ti se pare amuzant sa te gandesti ca ar trebui sa iti faci o rezerva de adeziv. Nu o sa realiezi probabil cat de necesar e decat atunci cand ai sa te trezesti ca ai urgent de lipit vreo piesa si iti lipseste exact lipiciul.

Extinctor. Un instrument care iti poate salva nu doar casa, ci si viata este un extinctor. Pastreaza-l si pe el intr-o zona accesibila, astfel incat sa ajungi la el rapid in cazul in care provoci un mini-incendiu.

Sursa foto: birddogrealestate.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea