Amenajarea casei

#mobilier bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Trucuri pentru proiectarea mobilierului de bucatarie intr-o bucatarie mica

Dintre toate piesele de mobilier din casa, mobila de bucatarie este cea mai pretentioasa. Daca nu este bine realizata, aceasta poate deveni destul de periculoasa si poate duce la aparitia unor momente destul de tensionate in procesul de preparare a mancarurilor. Din fericire, cei care fac mobila de bucatarie la comanda sunt din ce in ce mai multi, iar ideile de amenajare a acestui spatiu sunt foarte interesante.

Chiar si intr-o bucatarie mica se poate instala o mobila de bucatarie modulara care sa asigure absolut toate nevoile bucatarilor amatori sau profesionisti si se poate obtine senzatia de spatiu.

Conform celor de la Mam Bricolaj, exista o serie de trucuri care pot fi folosite in orice bucatarie pentru rezultate incredibile.

Trucuri pentru proiectarea mobilierului de bucatarie

1. Oglinzile pot crea senzatia de marime. Desi o oglinda in bucatarie nu pare tocmai la locul ei, aceasta poate fi plasata strategic pentru a crea iluzia de spatiu. Zona din spatele aragazului si a blatului de mobilier poate fi, spre exemplu, acoperita in oglinzi.

2. Rafturile sunt cei mai buni prieteni ai pasionatilor de bucatarie. Cu cat mai multe rafturi sunt in acest spatiu, cu atat mai bine. Acestea pot fi deschise, direct pe perete sau pot fi acoperite de usi. Pentru o maximizare a spatiului insa, este de preferat sa se foloseasca un numar cat mai mare de rafturi deschise. Marea problema a rafturilor poate fi data de ordine. Sunt, asadar, destinate persoanelor ordonate, care pun mereu fiecare obiect la locul lui.

3. Bucataria alba este cea mai potrivita pentru incaperile mici. Indiferent ca se opteaza pentru mobila de bucatarie moderna sau clasica, daca se doreste senzatia de spatiu culoarea alba este cea mai potrivita. Desi exista multe nuante care arata extrem de bine, cum ar fi verdele menta, albastrul pulbere sau griul deschis, nu sunt potrivite intr-o incapere de dimensiuni reduse deoarece sunt destul de grele. Albul este simplu, da senzatia de curat si se potriveste oriunde fara niciun fel de probleme.

4. Cu cat este mai luminoasa incaperea, cu atat mai bine. Chiar daca lumina naturala nu este disponibila, se poate opta pentru cat mai multe becuri de culoare alba. O bucatarie perfecta din punct de vedere al iluminarii ar trebui sa aiba 4 surse importante de lumina: o fereastra de dimensiuni mari, o lustra pe plafon pentru lumina ambientala, aplice montate pe perete si spoturi montate pe partea inferioara a dulapurilor ce sunt suspendate pe pereti.

5. Maximizarea spatiului de stocare se poate face prin coltare si tot felul de alte piese de mobilier cu dublu rol. Un coltar, spre exemplu, poate fi o sursa excelenta de spatiu pentru o multime de oale si de vase.

Pentru salvarea spatiului, se pot masca electrocasnicele in mobilier si se poate elimina masa din bucatarie. Aceasta poate fi in zona de dining sau poate sa fie rabatabila, in asa fel incat sa se intinda doar in momentul in care este nevoie de ea.

O bucatarie cu stil nu este, neaparat, o bucatarie mare. Exista o multime de variante prin care bucatariile de dimensiuni reduse pot ajunge sa fie foarte apreciate si sa ofere o multime de spatiu de stocare.

Pentru rezultate foarte bune, cel mai bine este sa se apeleze la un designer de interior sau la un proiectant care a dus la bun sfarsit mai multe bucatarii. Acesta va oferi o multime de idei si va putea profita de fiecare spatiu. Evident, Pinterestul poate fi si el o solutie foarte buna, ideile de acolo fiind numeroase si interesante.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare