Amenajarea casei

#feng shui #amenajarea casei #decorare casa #elemente feng shui

Trucuri Feng Shui pentru 2011

In ceea ce priveste filosofia Feng Shui, anul calendaristic 2011 incepe la data de 3 februarie si este denumit anul iepurelui de metal. Ca un sfat general, specialistii Feng Shui recomanda sa aducem in casa noastra o nota de prospetime si sa ne axam pe energia yang. Pentru a atrage prosperitatea, adeptii Feng Shui recomanda sa ne pastram casa cat Mai organizata. Iata si alte trucuri Feng Shui pentru a atrage o energie pozitiva in locuinta ta, in functie de punctele cardinale:


1 Nord-vest


Sectorul nord-vest al casei este unul dintre cele mai avantajate sectoare in anul 2011, corespunzator bunastarii. Astfel, specialistii recomanda sa folosim in aceasta zona culori ale focului – rosu, portocaliu, violet si galben.

Pentru a balansa aceaste culori este bine sa folosesti in celelalte zone ale casei culori inspirate din nuantele pamantului.

Tot pentru a atrage bunastarea si prosperitatea, adeptii Feng Shui recomanda amplasarea in zona de nord-vest a casei a cristalelor ca ametist sau cuart rosu.


2 Nord-est


Partea de nord-est a casei este corespunzatoare energiilor referitoare la cariera, relatii familiale si noroc. Pentru a stimula aceste energii este recomandat sa folosesti in aceasta zona metal si apa - rame foto din metal, mini- fantani arteziene , acvarii etc.

Specialistii recomanda evitarea culorilor focului in aceasta zona dar si a obiectelor ascutite si cu forme asimetrice.


3 Sud-vest


Sectorul de sud-vest al casei este corespunzator romantismului si creativitatii iar in 2011 specialistii recoamnda folosirea culorilor apei in aceasta zona – albastru, bleu, negru.

De asemena, adeptii Feng Shui spun ca este bine sa evitam elementele corespunzatoare Metalului in aceasta zona. Poti sa asezi in acest sector al casei o planta si vei alunga energiile negative dar si fotografii si simboluri personale ale dragostei.


4 Sud-est


Zona de sud-est a casei este corespunzatoare realizarilor personale si recunoasterii pe plan profesaional.

Este bine sa decorezi aceasta zona a casei cu elemente reprezentative ale Apei dar si cu cristale autentice de cuart.


5
Vest


Aceasta zona este guvernata de steaua 9 in 2011, reprezentativa a Focului. De aceea, este bine sa eviti sa asezi in aceasta zona a casei elemente specifice Apei ca oglinzile, fantanile arteziene, acvariile sau culorile albastru si negru.

In schimb, poti folosi lumanarele decorative sau alte decoratiuni de culoarea focului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului