Amenajarea casei

#trucuri depozitare # spatii mici #spatii depozitare # bucatarie mica #amenajare bucatarie

Trucuri de depozitare intr-o bucatarie mica! Iti vor face viata mai usoara

Intr-o bucatarie mica poate fi tot timpul ordine si toate obiectele din jur asezate astfel incat sa fie usor de gasit sau mereu la indemana. Exista cateva trucuri pe care le poti aplica si tu, daca nu ai o bucatarie foarte mare.

Blat de lucru glisant

Aceasta este o solutie ingenioasa care va functiona in orice bucatarie in care spatiul este limitat. In unul dintre dulapurile mobilei de bucatarie instaleaza un blat de lucru glisant. Poti decupa in blat chiar si o gaura prin care vei putea arunca resturile direct in cosul de gunoi.

Raft de depozitate 2 in 1

Folosind rafturile metalice poti mari spatiul de depozitare pe verticala, din dulapuri. In acest fel vei avea mai mult loc la dispozitie pentru a depozita toate ustensilele si vasele de bucatarie. Doar pentru ca nu ai o bucatarie foarte mare, nu trebuie sa renunti la placerea de a colectiona cani, boluri sau alte vase.

Inspiratie din supermarket

Poti pastra alimentele din dulap urmand o regula folosita in supermarket: ce este nou sta in spate, cutiile sau pungile incepute vor sta in fata. Practic, pune toate cutiile si pungile pe care inca nu le-ai desfacut pe raft, in spate, iar cele din care ai folosit deja vor fi asezate in partea din fata a raftului. Pastreaza aceasta ordine, folosind cutii si etichete.

Organizator pentru ceaiuri

Pliculetele de ceai pot fi motivul pentru care in bucatarie nu este niciodata ordine. In cazul in care ai mai multe feluri de ceai din care iti place sa bei pe parcursul zilei, foloseste un organizator special pentru acestea, care te va ajuta sa iti tii colectia de ceaiuri intr-o ordine perfecta.

Sertare pentru dulapuri

Pentru multe lucruri pe care le folosesti in bucatarie pot sa folosesti cutii rezistente din plastic pe care sa le pui in dulapuri. Partea buna este ca toate obiectele vor fi mai usor de gasit, pentru ca va fi nevoie doar sa scoti cutia afara si sa iei din ea ce iti trebuie, fara sa fie nevoie sa rascolesti in tot dulapul.

Organizator pentru folia de impachetat

Din bucatarie ta nu lipsesc hartia de copt, folia de aluminiu sau cea de plastic pentru impachetat? Atunci, ai nevoie de un organizator pentru toate acestea. Toate cutiile foliilor pe care le folosesti aproape zilnic vor sta astfel intr-un singur loc.

Depoziteaza tigaile orizontal

Indiferent cat de mult te straduiesti sa pastrezi ordinea printre cratiti si tigaile din bucatarie, mereu la acest capitol lucrurile nu stau prea grozav. Un truc pe care il poti folosi atunci cand nici spatiul din bucatarie nu este foarte mare este sa incerci sa depozitezi tigaile orizontal, in organizatoare speciale.

Bara magnetica pentru cutite

O bara magnetica pe care sa pastrezi toate cutitele, de la mic la mare, pe care le folosesti in bucatarie, este de un real folos si contribuie la pastrarea ordinii din acest spatiu. Banda magnetica va fi prinsa de unul dintre peretii din bucatarie, astfel incat sa iti fie la indemana sa iei cutitele de care ai nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare