Amenajarea casei

#draperii #spatiu #dulap #organizare #spatii inguste #mobila minimalista #mobilier extensibil

Trucuri ce salveaza spatiile mici

Locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament micut? Daca ai un spatiu limitat in casa nu trebuie sa renunti neaparat la unele obiecte sau piese de mobilier pe care ti le doresti. Este nevoie doar sa gasesti solutii inteligente pentru amplasarea acestora. Iata cateva solutii de care este bine sa tii cont:

 


1 Alege mobila minimalista


Stilul de amenajare minimalist este potrivit pentru garsonierele si apartamentele cu dimenisuni mici intrucat se bazeaza pe ideea de spatialitate si evitarea aglomerarilor inutile.

Acest stil sustine ideea de open-space, de renuntare la peretii interni si transparenta. Piesele de mobilier au forme simple, fine si sunt cu dimensiuni joase.

Totodata, este bine sa te orientezi spre piese multifunctionale , ce pot servi mai multor scopuri. Spre exemplu, poti opta pentru o canapea care este prevazuta in spate sau pe partile laterale cu rafturi pentru carti.

O alta sugestie este mobila pliante/extensibila.


2 Evita obiectele mici


Desi suna ciudat, o camera va parea mai spatioasa daca o vei amenaja cu piese de mobilier mai putine, dar cu o dimensiune mai mare.

In momentul in care iti amenajezi casa cu piese multe, dar cu dimensiuni mici aceasta va parea mult mai aglomerata.


3 Valorifica spatiul vertical


Evita sa umpli incaperea de obiecte dar sa lasi peretii goi. Foloseste la maximum spatiul vertical.

Spre exemplu, opteaza pentru dulapuri inalte pana la tavan in locul celor joase, pentru etajere, dulapioare si polite suspendate pentru televizor sau aparatura audio.

Profita de fiecare spatiu disponibil , de exeplu de cel de deasupra usilor si ferestrelor, ideal pentru etajere. Atentie insa, peretii acoperiti cu tot felul de rafturi si obiecte devin obositori. Ochiul nu va mai stii pe ce sa se focalizeze si se va crea o senzatie de oboseala.


4 Apeleaza la trucuri vizuale


Draperiile sunt un mijloc excelent de a ascunde spatiile pentru depozitare, care pot inlocui cu succes usile, ce necesita spatiu pentru a fi deschise. Usile culisante, pe de alta parte, salveaza spatiul, pentru ca nu au nevoie de suprafata de balans.

De asemena, o alta modalitate de a „pacali” ochiul sa creada ca are de-a face cu o incapere mai mare este folosirea obiectelor ce reflecta lumina. Astfel, nu ezita sa iti decorezi casa sticla (oglinzi).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului