Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #design interior #amenajari interioare

Trendurile noului an in design interior – Care sunt culorile anului 2021?

Ca orice lucru, si design-ul interior evolueaza de la an la an, iar fiecare nou sezon aduce in trend culori, texturi, combinatii, stiluri aparte.

In contextul pandemiei de Covid-19, anul 2020 ne-a adus mai aproape de casa. Am petrecut mai mult timp in interiorul caminelor noastre, pe care am incercat sa le facem si mai confortabile, si mai functionale, si mai personale.

Anul 2021 aduce in atentia tuturor combinarea a mai multor stiluri de design interior. Se combina din ce in ce mai mult stilul clasic cu stilul modern, vechiul si noul, mobilierul modern cu un covor cu aspect vintage, spre exemplu. Piesele de mobilier din casele bunicilor nostri pot prinde din nou viata, reconditionate sau asortate unor elemente moderne.

Pentru o sufragerie inedita, te poti inspira din aceasta colectie de mobilier de living modern, caruia sa ii asortezi accesorii si detalii care te reprezinta. In trend sunt spatiile cu personalitate!

Pantone anul 2021

Surpriza anului 2021 il rezprezinta pantone – nu una, ci doua culori pentru sezonul care urmeaza.

O explozie de culoare: galbenul, stralucitor si vesel, impreuna cu gri, o combinatie de culori care iti ofera atat de multe variante de design interior in trend, pline de viata si de personalitate, pentru o stare de bine, acasa.

Galbenul, in tonalitati pale, creeaza o atmosfera calda, fericita, potrivita pentru dormitorul tau, spre exemplu. Poti sa alegi un tapet cu nuante pale de galben, caruia sa ii asortezi un pat de dormitor tapitat, intr-o nuanta de gri, pentru un design in trend.

Culoarea gri este atemporala, deci sansele ca un decor interior amenajat in nuante de gri sa devina demodat sunt aproape nule.

Design interior 2021 – ce se „poarta” in casa?

Iata mai jos cateva idei de design si stiluri la moda in anul 2021 – inspira-te si alege ce ti se potriveste, pentru o locuinta in trend!

Plantele naturale – au fost la moda in anul 2020 si raman in trend si in anul 2021. Plantele verzi, nu neaparat cu flori, se integreaza perfect in casa ta si in anul care vine, pentru aer curat si o atmosfera naturala. O casa cu multe flori si plante este o casa mai primitoare.

Spatiile multifunctionale – faptul ca in anul 2020 am petrecut mult mai mult timp acasa ne-a indemnat sa ne reorganizam casa astfel incat totul sa fie functional si la indemana. Livingul nostru s-a transformat in birou, bucataria s-a transformat in „sala de sedinta”, iar canapeaua din living a devenit scaun de birou, astfel ca in anul 2021 se poarta in continuare mobilierul si spatiile multifunctionale. Daca esti in cautarea unei canapele pentru livingul tau, descopera aici o frumoasa colectie de canapele moderne de living din care sa te inspiri.

Elementele inspirate din natura – lemnul, nuantele pamantului, culorile naturale, mobilierul sustenabil, piatra, tapetul care imita natura, toate acestea sunt la moda in anul 2021, inspirand armonie si echilibru. In trend in anul 2021 este mobilierul din lemn masiv, cat mai putin prelucrat, piesele de mobilier din ratan sau decoratiunile din bambus, ceramica, canepa.

Elementele statement – un detaliu care iese in evidenta, in trend in 2020 si tot in trend si in anul 2021. Fie ca este vorba de un candelabru special, de o canapea in culori puternice, cu diverse imprimeuri, un fotoliu diferit sau un tablou inedit, acel element care „fura” toate privirile de indata ce intri intr-o incapere este la moda si in anul care vine.

Decoratiuni oversize – decoratiuni de tot felul se poarta si in 2021, indiferent cat de mari sau nonconformiste ar fi. Fie ca vorbim despre oglinzi mari, decoratiuni pentru perete, statuete inalte, vaze mari, lampi, cufere sau cutii decorative, pozitioneaza-le simetric sau asimetric si da un aer fresh si chic casei tale.

Imprimeuri – de tot felul, indiferent ca optezi pentru draperii cu modele, intr-o camera amenajata in culori neutre, pe care este indicat sa o montezi cat mai aproape de tavan, pentru a crea impresia de camera mai inalta. Poti alege un fotoliu cu imprimeu floral, un covor animal print sau o canapea chic, cu conditia ca restul elementelor din incapere sa fie cat mai simple si asortate imprimeului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea