Amenajarea casei

#amenajare casa #mobila #dormitor

Trei tendinte deco din 2021 prin care poti sa iti improspatezi locuinta

2020 a fost un an special pentru toata lumea. Oamenii s-au confruntat si se confrunta in continuare cu multe incertitudini si nu este de mirare ca aceste schimbari au un impact puternic asupra stilului de viata si modului in care ne decoram si mobilam locuinta. Toata lumea a petrecut mult mai mult timp acasa decat se astepta si acesta este motivul pentru care multi si-au dat seama cat de important este sa se simta foarte bine in propria locuinta. Redescoperirea caminului este, de fapt, o reactie la evenimentele externe.

 

In fiecare an, tendintele in materie de design interior se schimba, in functie de nevoi si de modul de viata. Iar, anul acesta, designerii mizeaza mai mult pe confort si culori armonioase care amintesc de natura. Si nu este nevoie sa faci schimbari radicale pentru a schimba atmosfera. Uneori este suficient un perete din lambriuri de lemn, de alte perne pe canapea sau de o noua masuta de cafea. Iata care sunt trei dintre tendintele in materie de design interior pentru anul acesta.

Gri si galben

Institutul Pantone a ales pentru 2021 nu o culoare, ca de obicei, ci doua, gri suprem si galben luminos, parca pentru a contracara vremurile dificile prin care am trecut. Griul, spun specialistii institutului, duce cu gandul la fundatii stabile si plaje calde, in timp ce galben aduce aminte de soare, veselie si optimism. Atmosfera din living sau dormitor poate fi rapid reimprospatata daca vopsesti unul dintre pereti intr-o culoare mai profunda. Evita sa vopsesti peretele din fata ferestrelor. Alege peretele pe care sunt ferestrele pentru a oferi un plus de stil si a mari vizual camera. Opteaza, de asemenea, pentru una dintre culorile anului, in functie de preferinte, atunci cand alegi cateva perne noi pentru canapeaua din living, un covor, perdele sau o sursa de iluminat. Piesele de mobilier mici, dar utile pot schimba radical aspectul unei camere si nici nu costa exorbitant. Pot fi o masuta de cafea, noptiere pentru dormitor, un mic bar pe rotile.

Biroul de acasa

In mod deloc surprinzator, biroul este una dintre zonele din casa pe care se pune din ce in ce mai mult accentul. Daca, anul trecut, multi dintre angajati au privit aceasta parte a locuintei ca pe ceva amenajat temporar sau fara prea multe batai de cap, 2021 este momentul in care coltul dedicat serviciului trebuie sa fie optimizat. Fie ca este plasat intr-un colt al livingului, intr-un hol sau chiar intr-o camera dedicata, biroul trebuie sa fie un aliat in munca desfasurata. Opteaza pentru un birou minimalist si ordonat, care se contopeste perfect in decorul camerei, daca aceasta are mai multe functii. Mobilierul din aceasta zona ar trebui sa combine latura practica si frumosul, pentru a se integra cat mai bine in spatiul de locuit. Scaunul de birou este unul dintre lucrurile importante, deci merita sa aloci o suma mai mare pentru el, si nu uita de accesoriile decorative.

„Scandicraft” si „japandi”

Stilul scandinav se mentine si anul acesta, chiar daca pentru unii pare prea rece, minimalist si impersonal, dar vine cu o doza de noutate - „scandicraft”. Culorile sunt mai dense si calde, materiale textile, mai rafinate - de exemplu, catifeaua -, materiile prime, mai variate, marmura si ceramica intrand in joc alaturi de lemn. Liniile pieselor de mobilier sunt rotunjite si exista referinte la stiluri precum art deco, baroc italian, exotism sau antichitate greaca si romana. Pe scurt, mai mult rafinament si mai multa caldura, accentuate de intarirea spiritului „natural” si de prezenta tot mai mare a obiectelor handmade si a materialelor naturale in decoratiuni.

„Japandi” este o combinatie intre cuvintele „japonez” si „scandinav”, iar aceasta tendinta de design mizeaza pe minimalism pentru a favoriza relaxarea si improspatarea. Sunt preferate tonurile neutre, precum albul si griul, si decorurile simple in care domina materiale naturale.

Combinand aceste trei tendinte, sigur vei avea o locuinta moderna anul acesta, promovand in acelasi timp un stil de viata in care tu primezi.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare