Amenajarea casei

#manastirea voronet #amenajare casa #pensiune

Traditional reinterpretat, intr-o pensiune de langa Manastirea Voronet

Pentru Elena Hison, construirea si amenajarea casutei de langa Manastirea Voronet a fost o adevarata provocare, mai ales ca proprietarii sunt prieteni apropiati. La exterior, casa este asemanatoare cu Chalet Hovel din Manastirea Humorului, proiect semnat tot de Elena si de sotul sau, Ciprian, ambii arhitecti de profesie. Compartimentarea interiorului este, insa, putin diferita, la fel si decorarea incaperilor. Casa, gandita ca o locuinta de vacanta, dar si ca o mica afacere in turism, existand posibilitatea de inchiriere, este asezata la o aruncatura de bat de Manastirea Voronet, una dintre cele mai frumoase manastiri din Bucovina, inclusa, de altfel, in patrimoniul UNESCO.

 

"Ideea de amenajare a pornit de la placile ceramice folosite in baie. Mi-au placut tare mult, asa ca am croit restul decorului, in jurul lor", explica Elena. "Modele asemanatoare au fost folosite pentru personalizarea tabliilor paturilor, a noptierelor si a catorva dulapuri, din dormitoare sau din zona de living. Proprietarii si-au dorit un interior traditional, dar adus cumva in prezent. Multi turisti nu mai sunt atrasi neaparat de peretii decorati cu carpete artizanale", spune arhitecta.

Tot in ideea de traditional reinterpretat a fost aleasa si mobila din zona de living. Canapeaua, fotoliile si masuta de cafea sunt create de tanarul designer Mihai Grama si arata nemaipomenit in acest context. Cromatica joaca un rol secundar. Peretii albi servesc drept fundal pentru tot felul de obiecte decorative. Elena a folosit in amenajarea interiorului materiale naturale care dau o caldura aparte. Lemnul predomina in intreaga casa, dar mai ales in bucatarie. Gresia tip podea continua ideea de rustic elegant de la care a pornit conceptul de decor. Corpul de iluminat din zona de living nu poate trece neobservat. Are un aer usor industrial, dar se potriveste, la fix, in incapere.

Camerele sunt aerisite si cochete, iar mobilierul este deosebit de functional. De altfel, nu prea vezi obiecte care sa aglomereze inutil spatiul. "La parter, avem bucataria si livingul. Sunt doua incaperi care comunica intre ele, iar zona de luat masa delimiteaza vizual spatiile. Mobilierul este facut de meseriasi din Gura Humorului. in bucatarie, in loc de faianta am folosit placi de gresie, la fel ca la podea si am inserat, din loc in loc, acele placi ceramice care exista si in baie", spune Elena. Farfurii artizanale sunt expuse pe pereti, amintind de specificul zonei. Etajul este destinat dormitoarelor, patru la numar, fiecare dotat cu baie proprie.

Construirea casei cu mana de lucru locala a fost una dintre cerintele proprietarilor. Gabriela si sotul ei si-au dorit ca banii investiti in Chalet Voronet sa ramana in regiune. "Toate lucrarile au fost facute cu oameni de aici, de la mobilier, pana la zidarie, finisaje, instalarea internetului. Am zis ca in felul acesta contribuim putin la dezvoltarea zonei", explica Gabriela. Au supravegheat atent lucrarile, pentru ca totul sa iasa asa cum si-au dorit. Proprietarul, inginer de profesie, cu contracte in strainatate, si-a luat chiar concediu pentru a fi sigur ca totul decurge cum trebuie. La randul sau, Gabriela, si-a adus aportul prin latura creativa. Fiind fotograf, s-a ocupat de partea de prezentare a casutei. Decoratiunile de perete din dormitoare sunt creatii personale, inspirate din pasiunea sa petru natura si imagine.

Chalet Voronet si-a deschis oficial portile in primavara acestui an, in perioada Pastelui, dupa aproape doi ani de lucrari. Casuta, cu o capacitate de opt persoane, se inchiriaza doar integral.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea