Amenajarea casei

#filtre #hota #zgomot #bucatarie #incorporabila #evacuare naturala

Tot ce trebuie sa stii despre hota de bucatarie

Un aparat electrocasnic adesea ignorat, hota joaca totusi un rol foarte important in bucatarie. Contribuie la eliminarea eficienta a mirosurilor de mancare, indeparteaza aburul care poate penetra peretii si crea mucegai si capteaza microbii din aer. Pentru a putea alege o hota de bucatarie care sa se plieze perfect pe dorintele tale, exista o suma de criterii pe care este esential sa le ai in vedere.

Tipurile de hote de bucatarie

Exista mai multe tipuri de hote de bucatarie: cu evacuare naturala sau cu filtrare si reciclare a aerului. Primul tip de hota de bucatarie capteaza si elimina aerul printr-un tub de evacuare, drept care implica montarea cat mai aproape de o fereastra (in acest fel, tubul inestetic nu va ocupa un spatiu foarte mare).

Hota cu filtrare capteaza aerul si il trece prin filtre de carbune activ, elimind astfel umezeala si posibilii agenti patogeni.

Retine, de asemenea, ca, pe langa o hota de bucatarie de sine statatoare, mai poti opta pentru o hota incorporabila. Un aparat electrocasnic de acest fel poate fi introdus, spre exemplu, intr-o piesa de mobilier din partea superioara a bucatariei.

Tipurile de filtre

Hota de bucatarie poate avea mai multe tipuri de filtre, materialul acestora conditionand frecventa inlocuirii si modalitatea de ingrijire. Astfel, hota de bucatarie poate fi prevazuta cu filtre de hartie, filtre metalice sau filtre de carbune activ.

Daca primele trebuie schimbate la fiecare 3-4 luni, cele metalice, destinate hotelor cu evacuare naturala, pot fi spalate (o data la 2 luni). Nu in ultimul rand, cele cu carbune activ sunt folosite in cazul hotelor cu filtrare si reciclare a aerului si trebuie inlocuite odata la 4 luni.

Capacitatea de absorbtie

Un aspect foarte important in procesul de selectie a celei mai potrivite hote de bucatarie este capacitatea de absorbtie sau aspirare, masurata in metri cubi pe ora. De regula, o hota va functiona in parametri optimi atunci cand capacitatea sa de absorbtie va fi mai mare decat volumul bucatariei.

Ce ar mai trebui sa stii despre hota de bucatarie

  • Hota de bucatarie ar trebui montata la o inaltime de circa 65 cm fata de aragaz, pentru a functiona in mod eficient si a nu te incomoda;
  • Pentru a nu fi suparatoare, hota nu ar trebui sa produca un zgomot mai mare de 55 decibeli;
  • Latimea hotei trebuie sa fie cel putin egala cu cea a aragazului;
  • Este important ca hota sa aiba lampa de iluminare.



Foto: decoration-ideas.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea