Amenajarea casei

#ghidul culorilor #asociere culori #amenajare casa

Top culori de vara si cum sa le folosesti

Galben solar, albastru seren, portocaliu vibrant sau verde proaspat sunt culori de vara puternice, care induc o stare de prospetime si relaxare. Accesoriile si mobilierul in astfel de culori aduc vacanta la tine in locuinta si te vor face sa te simti bine.


Iata culorile - vedeta ale acestei veri:


Galben solar. Aceasta culoare luminoasa, optimista si vibranta va aduce intotdeauna zambetul pe fata ta, chiar si in cele mai grele si obositoare zile. Obiectele de arta, paturile sau pernele in aceasta culoare reprezinta o modalitate simpla de a aduce soarele de vara la tine in locuinta. Pentru a pune in evidenta obiecte de culoare galben solar, combina-le cu obiecte in culori neutre, precum gri sau alb.

Albastru seren. Ca si cerul, aceasta culoare are o prezenta serena, care calmeaza instant. Este o culoare ideala pentru camerele in care vrei sa te relaxezi, precum dormitorul. Albastrul seren poate fi insa incorporat si in alte camere, in obiecte precum mobila, draperiile sau accesoriile.

Roz cochet. Stim ca rozul este culoarea indragita de fetite, nicio alta culoare neoferind o atingere feminina precum rozul. Este alegerea perfecta pentru dormitorul unei fetite sau domnisoare. Folosirea mai multor tonuri de roz, in mobilier si accesorii, intensifica atmosfera si confera un aspect proaspat.

Verde racoritor. Limetele fac viata mai placuta si mai parfumata, de la cocktailuri pana la sosurile salsa. Culoarea intensa a limetei poate fi folosita si in decorarea locuintei, pentru un aspect proaspat si rafinat. Verdele racoritor al limetelor poate fi folosit pentru a accentua o incapere sau un accesoriu din camera. Cu aceasta culoare poti evidentia rafturile unei biblioteci sau o canapea unicat.

Coral linistitor. Culoarea coral aminteste de adancul marilor si oceanelor, de viata marina si de vacante. Coralul este o culoare care iese in evidenta in orice imprejurare. Accesoriile in aceasta culoare confera camerei mai multa personalitate, insa si o stare de liniste si calm.

Rosu fermecator. Rosul este o culoare care atrage atentia instant. Daca vei folosi aceasta culoare inca de la intrarea in casa, invitatii tai vor fi curiosi sa vada cum arata si celelalte camere ale locuintei. Rosul este o culoare care predispune la veselie si fericire, fiind astfel ideala pentru camerele in care iti desfasori activitatile sau iti inviti prietenii.

Albastru marin. Daca esti la curent cu tendintele in moda, trebuie sa stii ca albastrul marin este noua culoare neutra care face furori. Ca si negrul, griul sau albul, albastrul marin ofera camerei mai multa personalitate fara a fi insa strident. Asorteaza albastrul marin cu culori indraznete, precum rosu sau roz.

Alb inghetat. Albul inghetat transforma orice incapere intr-un spatiu proaspat si curat. Foloseste albul pe fundal si evidentiaza cu ajutorul accesoriilor, in culorile tale preferate.

Portocaliu vibrant. Portacaliul este una dintre culorile - vedeta ale verii. Pentru un aspect proaspat si vesel in locuinta ta, adauga note puternice cu ajutorul accesoriilor de culoare portocalie. Portocaliul poate fi folosit atat in accesorii, cat si in mobilier.

Turcoaz cristalin. Indiferent de zona in care locuieste, nimic nu este mai primitor si mai relaxant ca o incapere in care ai incorporat si accente marine. Turcoazul este una dintre aceste culori proaspete care aduc marea in locuinta ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea