Decorarea casei poate fi un proces dificil, presarat cu o multime de capcane. Fara sa realizezi macar, poti comite o serie de greseli serioase care pot distruge bunele tale intentii decorative. Care sunt cele mai mari si mai frecvente greseli comise in decorarea unei locuinte? Descopera in continuare!
1 Prea multe decoratiuni
Una dintre greselile cele mai intalnite si mai neplacute este aceea de a-ti ticsi incaperile casei cu tot soiul de accesorii decorative care nu fac decat sa incarce inutil. Chiar daca decoratiunile sunt o modalitate excelenta de a-ti pune in evidenta personaliltatea si preferintele proprii, atentie la numarul acestora!
Cea mai indicata varianta este aceea de a folosi un minim de obiecte decorative - de tipul pernutelor - asigurandu-te, astfel, ca eviti senzatia de aglomerare si sufocare.
2 Mobila veche
Este drept ca te poti atasa de obiectele de mobilier pe care le ai de ani de zile, insa, atunci cand iti doresti o schimbare, este esential sa inveti sa renunti. Incepe sa inlocuiesti treptat piesele de mobilier - asigurandu-te ca noile achizitii sunt toate in acelasi stil sau in stiluri compatibile - pana cand iti inlocuiesti toata mobila.
Daca nu vrei sa renunti la anumite piese de mobilier, o varianta demna de luat in considerare ar fi sa le reconditionezi pentru a le oferi un nou aspect.
3 Mobila asezata gresit
Nimeni nu se naste designer de interior , astfel ca si tie ti-ar putea fi dificil sa iti dai seama ce piese de mobilier arata mai bine in combinatie cu altele. In momentul in care te hotarasti sa pornesti in demersul de redecorare a locuintei tale, arunca un ochi si prin magazine si reviste de specialitate, unde iti sunt oferite o multime de sugestii de aranajre si combinare a pieselor de mobilier.
De pilda, daca ai o canapea voluminoasa in sufragerie, alege sa o combini cu o masuta discreta de cafea si o lampa inalta.
4 Lumina nepotrivita
O alta greseala de decorare a casei se refera la lumina pentru care optezi. Ideal, tipul de lumina ar trebui sa difere in functie de momentele zilei. De aceea, una dintre cele mai pretioase arme secrete de care dispui este lumina reglabila.
5 Mobila lipita de pereti
Poate ca asa ai fost obisnuit, insa, in cazul in care dispui de incaperi spatioase, nu ai niciun motiv sa iti tii mobila lipita de pereti, cu atat mai mult daca acestia merita vazuti! Nu uita, de asemenea, sa nu plasezi prea multe sau prea putine piese de mobilier. Tine cont intotdeauna de dimensiunile acesteia si alege numarul pieselor de mobiler in consecinta.
6 Covor prea mic
Uita de covorul mic, plasat in mijlocul camerei, intre piesele de mobilier! Un covor ideal este suficient de mare incat sa incorporeze si partea din fata a pieselor de mobilier din incapere.
7 Vopseaua nepotrivita
O vopsea pentru pereti bine aleasa poate schimba complet aspectul unei incaperi. Chiar daca poti opta pentru diverse combinatii, nu uita niciodata sa nu exagerezi. Spre exemplu, culorile puternice, in combinatie cu alte culori la fel de intense, ar putea fi prea mult.
8 Uiti de ferestre
Pe langa vopseaua pentru pereti, si draperiile sunt o modalitate simpla si rapida de a schimba aspectul unei incaperi. Pentru a nu da gres, ideal ar fi sa plasezi draperiile la o distanta de 5 cm deasupra ramei ferestrei. In cazul in care ai o locuinta cu pereti inalti, nu ezita sa lasi draperiile sa coboare intocmai de la nivelul tavanului, pentru ca incaperea sa para mai mare.