Amenajarea casei

#spray mobila #solutie geamuri #curatenie de sarbatori #curatare aragaz

Top 5 greseli de evitat cand faci curatenie de sarbatori

Mai sunt doua saptamani pana la Craciun! Daca te apuci acum de curatenie, vei evita epuizarea cauzata de aglomerarea sarcinilor pe ultima suta de metri! Din dorinta de avea o casa luna, cu totii folosim substante abrazive, foarte multe solutii sau ne alegem momente nepotrivite! Iata care sunt greselile pe care le facem cu totii fara sa vrem atunci cand ne apucam de curatenie!

Speli geamurile cand e soare afara

Momentul ideal pentru a spala geamurile este atunci cand este innorat. In caz contrar, geamurile se vor usca prea repede si vor ramane dare. Daca vrei sa fii in ton cu moda eco, cea mai buna solutie de curatat geamurile se prepara din 50 ml de otet combinat cu 500 ml de apa si cateva picaturi de lichid de spalat vase. Foloseste o laveta de microfibra!


Freci prea tare

Cand e vorba de pete, toata lumea freaca respectivul loc cat pot de tare. E adevarat ca apa minerala sau sifonul fac bine tesaturilor canapelelor si te ajuta sa scoti petele, insa daca freci temeinic, nu faci altceva decat sa favorizezi patrunderea petei si mai mult in tesatura. inmoaie carpa si freaca incet. Cum vezi ca s-a murdarit putin carpa, fie o clatesti, fie schimbi portiunea cu care freci, astfel incat acesta sa fie tot timpul curata, scrie fabricadecuratenie.ro.


Dai cu spray de mobila pe toata suprafaţa

Potrivit unor sondaje, 99% din persoane imprastie spray-ul pe toata suprafata mobilei cand o curata de praf. in primul rand, procedand asa consumi mai mult produs. in al doilea rand, pana ajungi sa stergi toata suprafata, crema se imprima pe lemn, se usuca, devine cleioasa şi mai greu de intins. in functie de produsul folosit, pot ramane si pete. Cel mai bine este sa pulverizati continutul pe carpa si apoi sa stergeti.

Cureti cada cu substanţe abrazive

Daca freci cada cu substante abrazive acestea işi vor pierde luciul. Decat sa folosesti astfel de substante o data pe saptamana, mai bine freci cada in fiecare zi cu detergenti non abrazivi.


Speli cuptorul cand e rece

Nu spunem ca trebuie sa fie fierbinte, insa daca speli cuptorul cand e rece nu prea faci nimic. Dupa ce ai preparat ceva la cuptor, lasa-l sa se raceasca putin (10-15 minute), apoi pulverizeaza o substanta non-abraziva (sau poti prepara in casa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa). Lasa sa actioneze 20 de minute, apoi freaca cu o perie de plastic sau o laveta si limpezeste cu un burete. Daca nu mai ai timp sau chef sa cureti dupa ce ai preparat ceva la cuptor, cand te hotarasti sa-l speli, incalzeste-l la 250 de grade si apoi aplica cele de mai sus.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare