Amenajarea casei

#aerisire #curatenia casei #produse curatenie casa #sfaturi Jessica Alba

Top 3 sfaturi de curatenie date de Jessica Alba

Actrita Jessica Alba s-a saturat sa auda frecvent ca un stil de viata eco inseamna un stil plictisitor si neinteresant, iar pentru a demonstra contrariul a lansat o carte, denumita Honest Life, in care ofera sfaturi pentru o viata sanatoasa. Cartea cuprinde atat idei pentru o alimentatie corespunzatoare, cat si cele mai bune trucuri pentru a-ti mentine curatenia casei, folosind substante nontoxice. Iata cateva sfaturi pentru curatenia eco a casei care ti-ar putea fi de folos!

1 Inlocuieste produsele sintetice cu alternative nontoxice

Jessica Alba spune ca este destul de simplu sa iti faci propriile produse de curatare la tine acasa, folosind ingrediente simple, precum praful de copt, zeama de lamaie, otetul alb, uleiuri esentiale sau un sapun simplu, fara parfum.

In cazul in care ai nevoie de un produs de curatare mai puternic, este important sa verifici eticheta produsului dorit si sa eviti ingredientele toxice, potrivit spuselor actritei.

2 Deschide fereastra

Un alt sfat dat de Jessica Alba, care ar putea fi folositor pentru pastrarea curateniei casei tale, este aerisirea locuintei cat mai mult posibil. Actrita spune ca aerul din interiorul casei este de cele mai multe ori mai poluat decat aerul din afara casei, din cauza chimicalelor din vopseluri si mobilier.

Asadar, pentru a elimina toxinele din casa, este important sa lasi ferestrele deschise cat mai mult timp, pentru a permite aerului proaspat sa patrunda in locuinta.

Soarele si aerul curat sunt benefice pentru sanatatea organismului, iar spatiile aerisite ajuta la mentinerea starii de bine pe o perioada indelungata.

3 Lasa pantofii la usa

Daca lasi pantofii la intrarea in casa eviti imbibarea locuintei cu praf, spune actrita Jessica Alba. Astfel, casa ta va fi cu 60% mai curata. Deoarece, zilnic, te poti plimba prin diferite zone contaminate, este indicat ca la intoarcerea acasa sa iti cureti foarte bine incaltarile, inainte de a le pune la loc, in sertarul lor.

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea