Amenajarea casei

#scaune birou #amenajare birou #birou

TOP 3 idei pe care sa le aplici cand iti amenajezi biroul acasa

Daca te-ai retras de curand cu lucrul de acasa sau daca gusti deja de ceva vreme din tainele telemuncii, cel mai probabil ti-ai creat un spatiu pe care il folosesti pe post de office. Si daca internetul este plin zilele acestea cu idei de accesorizari si decoruri care mai de care mai ingenioase, noi ne-am gandit sa te ajutam cu un set de idei practice, asta daca vrei ca locul de la care muncesti zi de zi sa fie mai mult decat o simpla masa si un scaun. In randurile ce urmeaza vei gasi cele mai bune idei de amenajare a unui birou acasa, de la care sa iti gasesti mai usor inspiratia si sa devii din ce in ce mai productiv. Iata ce trebuie sa stii.

1. Investeste intr-un scaun de calitate

E uimitor cate schimbari poate aduce in viata ta un scaun de birou confortabil. Coloana ta va sta mereu dreapta, muschii lombari vor fi mereu intariti de un suport, gatul va primi si el sustinere, iar picioarele iti vor fi mereu relaxate. Iar daca subiectul sanatatii este mai disputat in aceasta perioada mai mult ca oricand, probabil nu mai este nevoie sa iti repetam cat poate fi de importanta, mai ales pe masura ce inaintezi in varsta.

Daca te intrebai cum alegi cel mai bun scaun de birou, iti vom spune ca acesta trebuie sa fie cat mai inalt in partea spatarului si cat mai moale in partea sezutului. Cele mai potrivite scaune de birou sunt cele care sunt create pentru gaming sau cele care se apropie cel mai mult de acel design. Nu iti recomandam sa apelezi la varianta pielii ecologice cand vine vorba de tapiteria unui scaun de birou, pentru ca textura acesteia te poate face sa transpiri in exces, mai ales ca sezonul cald este acum aproape.

2. Foloseste doua monitoare

Va fi o superputere de care te vei putea folosi pentru a termina cu o viteza fantastica toate task-urile pe care va trebui sa le bifezi intr-o saptamana de lucru. Fie ca scrii, desenezi, faci research sau codezi, un al doilea monitor iti poate dubla viteza de munca, deci injumatati timpul petrecut la calculator. De asemenea, aplicarea acestui pont te va ajuta la multitasking, pentru ca vei putea face mai multe lucruri simultan. Totodata, te va scuti de browsere cu zeci de site-uri sau aplicatii deschise simultan. Iti recomandam sa folosesti un monitor la fel ca cel pe care lucrai initial, cel mult asemanator din punct de vedere al specificatiilor si fidelitatii.

3. Ia in considerare utilizarea unui birou inalt

Specialistii in medicina au aratat de nenumarate ori care pot fi efectele adverse ale statului in pozitia de sezut pentru ore intregi. De la probleme de coloana, pana la circulatie proasta si hemoroizi, primele generatii care au experimentat munca de birou au testat pe propria piele in timp rezultatele negative ale statului pe scaun pentru un timp indelungat. Poate tocmai de aceea tinerii apeleaza din ce in ce mai des la birourile inalte, asa-numitele standing desk, de la care pot lucra din picioare. Un astfel de birou nu va face minuni asupra starii tale de sanatate, dar te va ajuta sa-ti imbunatatesti postura, iti va mari productivitatea si te va ajuta sa iti pastrezi conditia fizica.

Nu uita sa faci pauze suficient de dese pentru a nu ajunge in starea de epuizare inainte de a decide ca e nevoie sa te relaxezi. Chiar daca ai cafetiera la indemana, nu exagera cu cofeina si nu uita sa te hidratezi corespunzator. Iar intre toate aceste obiceiuri sanatoase, vezi cum introduci si o sesiune scurta de fitness sau aerobic acasa, pentru a te energiza si a putea sa iesi din aceasta pandemie intr-o forma perfecta.

Sursa foto: Vivre

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea